top of page

Podzim je tu

Léto pomalu končí a já se připravuji na to sychravé a zimomřivé počasí… Jak se to odrazí na mém Instagramu? Co používám za kosmetické produkty? A jaké pravidelné věci dělám, když začíná padat listí a večery se prodlužují?

V první řadě jsem na Instagramu upustila od modré a chci přejít spíš na hnědo/bílo/černou. Každé roční období měním svůj feed aby ladil do nálady a nebylo tak těžké fotky vymýšlet (což by s tou modrou byl teď trochu problém). Ještě jsem přemýšlela nad bílo-zelenou, ale hřejivá hnědá vyhrála. Co se vám líbí víc?

Také jsem dostala z Alberta košík plný zdravých dobrot abychom si udělali zřejmě poslední piknik tohoto roku. Samozřejmě když jsme se vydali na piknik, tak začalo lejt jako z konve. Když jsem dorazili do lesa, první věc co jsem viděla, byla tahle příšerná skládka plastových odpadků. Tak jsem to zvěčnila, aby si lidé na den úklidu 15.9. uvědomili, co mohou tímto způsobit a představa, že takhle budu za pár let piknikovat, protože nikde nebude kousek čisté přírody, je opravdu děsivá. Proto mě mrzí, že všechny produkty co jsme pak jedli, byly v plastových lahvičkách a obalech. Ale musím uznat, že jsme si fakt pochutnali. Smoothie bylo nejlepší pomeranč s kiwi a jasmínová rýže ve sladko-pálivé omáčce byla opravdu moc dobrá. Saláty zajímavých kombinací jako brusinky, malinový dresing a salát mě také příjemně překvapily. Zklamaná jsem byla pouze z toho onigiri. Čekala jsem trochu víc (nevím jaké to je v originále v Japonsku, ale představovala jsem si trochu větší sushi), bylo dost suché a nic moc. Koncept freshbistra v supermarketu se mi líbí a píšu o něm především proto, že jsem člověk, co doma moc nejí, spíš venku a protože mám Albert za barákem, tak je super, že si tohle mohu nakoupit a vzít pak třeba s sebou na výlet.

kalhoty i oboustranný bomber Levi’s // tenisky Nike


No a kromě pravidelného podzimního úklidu (mytí oken), měním šatník a třídím věci, co mi zabírají místo, nesnáším totiž přeplněný byt. Proto jsem dost věcí prodávala na charitativním bazárku, ze kterého celý výtěžek putuje na dobrou věc.

V kosmetice se ubírám zpátky ke konzervativním barvám a upouším od růžových a lesklých rtů, ale spíš používám matné odstíny přirozené červené/cihlové. Třeba tahle rtěnka Clinique (odstín 17 Mocha Pop) je teď naprosto ideální. Totéž mám s vůněmi, které mám rozdělené na 4 roční období. Na podzim miluju fíkovou vůni od značky Acqua di Parma, ke které seženete i deodorant nebo tělové mléko, což je pro mě velké plus. Snažím se vůně vrstvit a nemíchat s deodoranty jiné parfemace.

Také jsem začala shánět nějaké pyžamo a tak mě docela zaujala stránka Lascana, kde jich mají mraky a mě zaujaly ty „japonské“ vzory. Hodily by se i nějaké svetry no, ale nemůžu nikde sehnat přesně to co bych si představovala.

Nasadila jsem dokonce lehký detox, protože za tohle léto jsem dala tělu celkem zabrat. Po těch všech festivalech a vínečkách si myslím, že si to zaslouží. Miluju Antioxidační mix od Eccevita. Je to směs BIO plodů a já si ji nejradši rozmíchávám do vody a vypiju, ale můžete ji přidat třeba do jogurtu.

Btw. jsem jediná kdo ještě nedočetl ani polovinu Vogue? Protože prostě nemá čas??? 😀

A jak se připravujete na podzim a následující zimu? 🙂

Antioxidační mix Eccevita // rtěnka Clinique č.17 Mocha Pop // deodorant a vůně Acqua di Parma Fico di Amalfi // pudr Chanel // hodinky Burberry // svíčka Jo Malone //


bottom of page