top of page

Městečka u Lago di Garda

Co se městeček u Lago di Garda týče, každé je úplně jiné a unikátní. Proto pokud se tam budete chystat, doporučuji každý den, strávit v jiném městě, nebo si tam aspoň zajet každý den na výlet.

Riva del Garda – Podle mě nejrušnější městečko. Je tu spousta obchodů a kavárniček. Najdete tu i typické Italské obchůdky, i mixy luxusních značek. Pokud si potrpíte na nákupy, tak tady to pro vás bude ráj. Celé městečko je krásné. Můžete se od tamtud dopravit i na vodopády, které jsou poblíž, nebo na vyhlídku k svaté Barboře, což je maličká kaplička ve skále nad Rivou. Tohle město je spolu s Malcesine, moje nejoblíbenější.

Torbole – Městečko hned vedle Rivy, které je určeno spíš pro sportovce, najdete tu spoustu půjčoven a prodejen kol, sportovního oblečení, kemp, nebo půjčovny pro windsurfing a jiné vodní sporty, pro které je tohle místo jako dělané. Najdete tu taky hodně kavárniček a barů. Tohle městečko je přizpůsobeno mladým duším, co rádi sportují, nebo popijí do ranních hodin.

 

Celý sever jezera je pro vodní sporty jak vyšitý, ale nejen pro vodní, ale také pro suchozemské, například pro treking, kolaře, nebo horolezce.

 

Malcesine – To je asi nejznámější město z celé Gardy. Jeho typický výhled na hrad, který se tyčí hned u vody, je tak krásně kýčovitý, že věřím, že spousta lidí se sem vydalo právě kvůli tomuhle pohledu. Do hradu se můžete i podívat, jsou tam vystavená zvířata, která na Gardě a v okolí žijí, také plastická zmenšenina jezera, kde uvidíte jak je strukturované i do hloubky. Je odtud krásný výhled na jezero, i střechy malých domečků ve městě. Pokud se budete chtít vydat na delší horskou procházku, můžete z Malcesine vyjet moderní lanovkou na Monte Baldo. Je to hora vysoká 2218m.n.m., takže se pořádně oblékněte i když bude u jezera 35 stupňů. O tom ale příště….

Sirmione – Městečko na poloostrově, na úúúplném jihu jezera. Je zde rozsáhlé historické centrum a tak kdo má rád stará města, určitě se mu tady bude líbit nejvíc. Cestou sem (pokud pojedete po pravé straně jezera), projedete kolem pár outletů, kde seženete za příznivé ceny značky jako Michael Kors, Lacoste, Love Moschino, atd..

Limone sul Garda – Městečko pod skálou, které je plné uliček a zákoutí. Tohle je jedno z nejznámějších měst, ale mně osobně se tam moc nelíbilo, oproti ostatním mi přijde trochu ochuzené.

Tips: Na Levnocestování, se můžete mrknout na levné letenky, létá se na letiště v Bergamu, které je kousek od Gardy.

Příští článek, vám ukážu outfit, který jsem si na Lago di Garda pořídila. ?

bottom of page