top of page

Je ráno a ráno

Ráno… moje nejvíc neoblíbená část dne… Ne že bych se netěšila na nový den, ale spíš se mi nechce z postele a tak se kolikrát stane, že v ní ležím ještě nějakou dobu, než se dokopu vstát. Občas píšu články a piju čaj, nebo jen projíždím Instagram. Jak ale moje ráno probíhá celé?

Já osobně mám 2 druhy rán. Buď jsem úplně mega produktivní a vstanu, začnu uklízet dřív než snídat, naplánuji si co všechno musím přes den udělat. No a nebo naopak, ležim v posteli, pak se přesunu na gauč a ležím na gauči… To pokud je den, kdy nemusím nic…

Já nejsem moc zvyklá snídat a po ránu toho do sebe prostě moc nenacpu (i když vím, že by se mělo, ale moje tělo to prostě odmítá). Takže buď snídám až po 2h od vzbuzení (což už není většinou snídaně, ale spíš takový brunch) ?. Ale co prostě žádné ráno nevynechám, je hrnek (spíš hrnec) teplého čaje s medem. To miluju… Moje úplně nejvíc oblíbené jsou čaje od Kusmi, nebo Løv Organic. Ty můžu i ochucené. Pořídit je můžete například na Andělu v obchodním centru. Jsou sypané a opravdu kvalitní. Sice nejsou úplně nejlevnější, ale nemusíte toho dávat moc a proto vám vydrží dýl, než se může na první pohled zdát. No, ale klasika je černý čaj. To je moje láska… Ještě spolu s Rooibos. Všechny tyto čaje dochucuji medem, ale jen tak půlkou lžičky, protože nemám ráda moc sladký.

Co se Kusmi Tea týče, mám nejraději Detox – směs maté, zeleného čaje a citronové trávy.


Tento bílý Løv s broskví je můj nejoblíbenější. Stačí ho opravdu trochu a musíte dbát na to, abyste ho nepřelili moc horkou vodou. 75stupňů je úplné maximum, jinak čaj bude hořký.


A tento rooibos s citonovou trávou a černým rybízem je další z mých oblíbených.


Každopádně teď je liminovaná edice a já se do toho čaje naprosto zamilovala! A to krásné balení?! No láska! Takže Ježíšku…?! 🙂


Když se konečně dostanu k tomu abych začala něco dělat, jdu se vykoupat a klasika ranní hygiena… Následuje sezení s turbanem na hlavě a čekání až ty vlasy pustí vodu a budu je moct vyfoukat (nikdy je nefoukám rovnou, jednak to trvá podstatně déle a tím je pak akorát dýl níčím horkým vzduchem… i když nefoukám nejteplejším).

No a tak se během čekání na vlasy většinou přesunu k líčení.

Asi jste si všimli, že se nějak zvlášť nemaluju. A proto si jen upravím obočí, dobarvím kruhy pod očima. Korektorem zamaskuji nedokonalosti a nanesu řasenku.

Co jsem, ale teď začala používat je tohle sérum pod oči a okolí rtů od Avène. No a můžu říct, že jsem nadšená. Nevím totiž proč, ale po všech ostatních mě vždycky začala kůže pod očima pálit… Takže jsem na začínající vrásky nikdy nic nepoužívala… A nevím, jestli to je tou jejich termální vodou, nebo celkově složením, ale tohle prostě moje oči snesou.

Jinak co se týče ostatních produktů, tak tady máte i odkazy kde je lze pořídit:

  1. Na oči používám kleště na řasy od Estée Lauder

  2. Řasenku od Heleny Rubinstein – Lash Queen Fatal

  3. Na obočí tužku od Avène – Couvrance Eyebrow pencil with Brush

  4. Korektor pod oči Avène – Couvrance Concealer pen

  5. Korektor na nedokonalosti Chanel – Correcteur Perfection

  6. Rtěnka Chanel – Rouge Coco Shine 81

  7. Popřípadě tvářenku od Sisley – Palette L’Orchidée

  8. Vůně je od Bvlgari – Mon Jasmin Noir L’Eau Exquise

  9. Taštička – Victoria’s Secret

bottom of page