top of page

Boj se špatnou pletí č.2

Tak už měsic testuji pro mě novou přírodní kosmetiku na akné. Konečně vidím opravdu radikální zlepšení! A tak jsem si řekla, že se s Vámi o to musím podělit. Jaká pravidla dodržuji a jsou velmi důležita a jaké produkty používám?

V první řadě bych ráda zmínila, že se snažím dodržovat „zdravý životní styl“ a k tomu bio a přírodní kosmetika určitě patří. Proto jsem hrozně ráda, že jsem se dostala ke kosmetice Bioaroma a velmi příjemná slečna mi doporučila produkty přímo pro mou problematickou pleť.

 

Recenzi na péči o pleť dělám vždy nejdřív po měsíci, protože dřív nemá člověk relevantní důkazy a pleť nestihne dřív zareagovat na změnu.

 

Když balíček přišel, byla jsem trochu zmatená a nevěděla co a kdy mám používat, protože jsem byla zvyklá na jeden mycí gel a pak jen nanést krém, teď jsem produkty měla rovnou 4. Ale člověk si po 2 aplikacích zvykne a naučí se to raz dva.

První dojem:

Produkty krásně voněly, lehce se nanášely a celkový dojem byl tak 12 z 10 😀 … Prostě pecka!

JENŽE…..

Pak přišlo po 2 dnech velké zklamání a moje pleť na produkty reagovala dost špatně, pupínků vyskákalo o 30% víc, než je u mě běžné, takže jsem to okamžitě přestala aplikovat…. Byla jsem docela zklamaná, protože jsem v přírodní kosmetiku vkládala velké naděje a po vyzkoušení šamponu od Bioaromy (který je jeden z nejlepších, který jsem kdy měla), jsem čekala, že mi fakt pomůže i na tu hroznou pleť.

Když jsem to zmínila na Instagramu, přišlo mi několik vzkazů ať to nezatracuji, že je totiž normální, když se pleť nejprve zhorší a ať to zkusím vydržet a dám tomu tak měsíc…

No a světe div se! Ono to fakt pomohlo! Netvrdím, není to ještě 100% ideální, ale po tom měsíci je pleť radikálně lepší!

Mohu říct, že je to snad poprvé, co nemám pleť vysušenou a napnutou, ale krásně hydratovanou, sjednocenou a zároveň bez zánětlivých pupínků.

Samozřejmě dodržuji stále pár zásad jako je:

  1. pití čisté vody

  2. často měním povlak na polštář + ručník

  3. spím s drdolem aby se na pleť nedostávaly nečistoty z vlasů

  4. dodržuji vyváženou stravu

  5. pravidelně se odličuji

  6. nesahám si na obličej

Kdyby Vás zajímalo, jaký mám rituál (opakuji ráno i večer těsně před spaním):

  1. opláchnu obličej vodou a utřu jemně do ručníku (nikdy obličej silou nedrhněte)

  2. jemně ho spolu s konjakovou houbičkou z Gravitas (mám černou na aknózní pleť) a masíruji po obličeji, abych odlíčila nečistoty, cca 2minuty

  3. namočím kousek ručníku a jemně jím setřu olej z obličeje

  4. na obličej z cca 20cm stříknu párkrát pleťové tonikum s růžovou vodou

  5. a opět jen přiložím ručník abych obličej osušila

  6. smíchám společně malý kousek krému proti akné s Tea Tree + hydratační gel s Aloe Vera (opravdu stačí malinko)

  7. směs rozetřu po obličeji

Jojobový olej s heřmánkem na odlíčení + konjaková houbička


Pleťové tonikum s růžovou vodou


Gel Aloe Vera + Krém proti akné s Tea Tree


bottom of page