top of page

Co si vzít na festival

Já jsem takový festivalový povaleč… Miluju festivaly od mého prvního (což byl Votvírák asi před 5 lety). Od té doby jsem jich navštívila tolik, že už bych to možná ani nespočítala. Co si tedy nezapomenout? Sepsala jsem vám pár věcí, které by vás možná nenapadly, ale věřte, že se sakra budou hodit.

Festivalová sezóna je v plném proudu a já se chystám tento týden již na druhý festival (Rock for People). Jsem docela zvědavá, protože mi letos přijde nejslabší co se interpretů týče, ale tak třeba překvapí… A my si to určitě s holkama moc užijem. Vzhledem k tomu, že spousta z vás pojede určite na nějaký festival poprvé, tak jsem se rozhodla napsat tento článek. Nebudu vám tu psát klasické věci jako stan a spacák, ale spíš ty které vás na první myšlenku nenapadnou.

Bez čeho se fakt neobejdu jsou hlavně tyto věci:

Vzhledem k tomu, že si vlasy myju obden, tak na festival radši vozím suchý šampon. Hlavně když se udělá velké vedro, tak on nejen že vlasy zbaví mazu, ale také je jakoby načechrá. Suché šampony bychom měli používat minimálně (není to nic zdravého pro pokožku), ale takhle jendou za čas je to opravdu záchrana!

Matná rtěnka Stay Matte od Rimmel je skvělá věc, co mám už strašně dlouho. Napatláte ji ráno a více méně drží půlku dne. Nemusíte se starat o to že se na rty budou lepit vlasy, nebo že po snězení burgeru a vypití piva budete muset tahat zrcátko a znova se malovat… Většinou si ji nanáším tak 2x za ten den. Já mám přirozený odstín 200 Pink Blink.

Hygienaantibakteriální gel na ruce je nutnost. Přece jen na fesťáku není 5hvězdičková koupelna, seženete ho třeba na Notino a mají tam velký výběr i s ovocnými vůněmi. Vlhčené ubrousky na ruce mi nepřijdou tak důsledné jako gel, ale co se intimní hygieny týče, tak si je nemohu vynachválit. Hlavně tyto Chilly Intima Fresh používám několik let a udělají opravdu příjemný pocit svěžesti. Toaletní papír a kapesníky!

Termální voda ve spreji Eau Thermale Avène je moje závislost. Používám ji nejen na osvěžení přes den, ale i ráno před nalíčením a večer po odlíčení. Spolu s ní vozím malý obličejový ručníček a petláhev s vodou abych se mohla normálně odlíčit.

Další důležité věci jsou určitě:

  1. Česká síťovka je síťovaná taška co vydrží všechno a ještě je hitem letošní sezóny (dokonce vyrobená českými ručičkami – mé srdce plesá!).

  2. Brýle jsou nezbytnost spolu s holinkama a pláštěnkou.

  3. Powerbanka

  4. startovací kabely pokud jedete autem (nejednou nás někdo musel nahazovat)

  5. klapky na oči na spaní (už dlouho si říkám, že si pořídím i špunty 😀 )

  6. obyčejná voda

  7. alkohol tester – velmi důležitá věc pro všechny řidiče

  8. hodinky – ty se hodí když se vám vybije telefon aspoň máte přehled o čase

  9. klobouk hodí se – abyste nedostali úpal

Co vy? Také máte nějaké extra tipy na věci které vozíte na festivaly? Nebo nejste moc festivalový?

bottom of page