top of page

Instagramové vychytávky

Aktualizováno: 22. 12. 2020

Jak si udělat duhový text v Instastories? Jak přidat zdobený text do BIO? Podobné vychytávky o kterých spousta z vás nemá ani tušení! Tak mobil do ruky – otevřít Instagram a můžete začít tvořit.

Spoustu dalších zajímavých tipů a vychytávek na Instagram najdete na mém Instagramovém profilu @marblogcz.

Zdobený text v profilu

Pokud se s tím nechcete moc piplat, stačí kliknout na generator textu (Cool symbol) a nahoře do kolonky napsat text kreý chcete, ten se vám pak vygeneruje v XXX podobách. Zkopírujete si jaký se vám nejvíc líbí a vložíte do poznámek v telefonu. Z poznámek ho pak jen vložíte do BIO v profilu.

Barevné a duhové texty

Asi jste si všimli, že můžete změnit zvýrazněný text a jeho barvu. Pokud ovšem chcete konkrétní barvu pozadí (například modrou) a jinou barvu textu (třeba fialový), tak je na to takový malý jednoduchý trik. Nejdřív napište text, vyberte modrou barvu a zvýrazněte ho. Poté text označte (jako kdybyste ho chtěli zkopírovat) a vyberte například růžovou.

No a pokud byste chtěli aby text byl barevný/duhový, tak ho opět označte a jedním prstem držte konec označeného textu a druhým dlouze podržte na jedné barvě a pak současně jeďte (já většinou od konce textu a od poslední barvy směrem dopředu).  (viz video ZDE)

Žrout dat

Pokud chcete aby vám IG nežral tolik dat, stačí když v Instagramové aplikaci vyberete možnost „Nastavení“ a vyhledáte „Využití mobilních dat“. O této funkci málo kdo ví a proto jsem ji sem zařadila také.


Barevné pozadí v Instastories

Pokud chcete udělat barevné pozadí, nebo průhlednou barvu přes vaši fotku, tak stačí když si vyberete fotku kterou chcete použít a kliknete na „kreslení“ v pravém horním rohu. Pak už si jen vyberte zvýrazňovač (pro průhlednou) nebo fixu (pro plnou) a dlouze podržte prst na obrazovce.

Boomerang z Live photos

Pokud fotíte fotky pomocí „Live“ nebo-li hýbající fotografie, tak je můžete pak použít rovnou do Instastories jako boomerang. Stačí když fotku vyberete a podržíte na ní dlouze prst.


Víc filtrů v IG

Určitě jste si všimli, že vzhledem k velké konkurenci se každý snaží ladit a sladit svůj feed. Je to velmi důležité pokud chcete aby váš profil působil trochu uspořádaně a byl pěkný už na první pohled. Instagram totiž jak jistě víte není pouze o 1 fotce, ale o celku. Pokud nechcete mít nastahovaných tisíc aplikací, můžou vám postačit filtry přímo v Instagramu. Pokud budete chtít otevřít všechny, stačí kliknout při přidání nové fotky na „Další“ pak ve výběru filtrů vybrat až úplně na konci možnost „Spravovat“ a tam máte úplně dole spoustu nevybraných filtrů. Ty stačí zaškrtnout a dát „Hotovo“. A pak už jen stači dodržovat a vybrat si vaše oblíbené filtry a ladit a ladit…


Připnutá ikona ve stories videu

Pokud jste si všimli, jak někdo přidává do videí obrázky, text nebo ikony a ony jsou pak stabilní spolu s předmětem ve videu, je to jednoduché. Stačí například natočit třeba svou kamarádku, označit ji klasicky jak jsme zvyklý (např. @marblogcz ) a podržet na textu dlouze prst. Pak už si jen vyberete do jaké části videa a na jakou věc chcete text připnout.


A už víte, jak udělat "Placené partnerství s.. (jméno značky)"?

Videonávod najdete na Instagramu SOCIALBOA (platforma na propojování firem a influencerů) - https://www.instagram.com/stories/highlights/17877103243914759/


Přečtěte si i zajímavý článek, jak tvořit kvalitní obsah na sociální sítě, který jsem psala na MARION MARKETING.


Budu ráda pokud mě začnete sledovat na mém Instagramu @marblogcz . 🙂

Pokud máte nějaké další tipy a triky s Instagramem, tak šup sem s nimi do komentářů a pokud vám článek pomohl a něco nového přiučil, tak jsem ráda. Příště se můžete těšit na článek o mobilních aplikacích nejen pro Instagram a na tvorbu fotografií!

bottom of page