top of page

Adršpach

Už strašně dlouho jsem se chtěla do Adršpachu podívat. Jaké to bylo, jaké bylo ubytování a proč s sebou tahám všude pláštěnku? Pokud se chcete do Adršpachu vydat tak si nenechte ujít pár zajímavých informací.

Byl to skvělý dárek k svátku a byli jsme tam jednu noc, bohužel s naší smůlou (nebo štěstím?) nám opět pršelo… Nám totiž prší všude, na každé procházce i výletu. Ale víte co, všechno špatný je k něčemu dobrý.

Nebyly tam totiž žádní lidé, jen malá rodinka odvážlivců, kteří využili situace a skočili do jezera si zaplavat. Ale všechno popořadě…

Bydleli jsme v příjemném hotýlku Skalní Mlýn, který byl opravdu malebný s krásným dřevěným malinkým pokojíčkem a celkem prostornou koupelnou. Snídaně byly vynikající (!!! to jako opravdu!) a večeře nemůžeme posoudit, protože jsme si dali pouze bramboračku. Ta byla fajn, ale na druhou stranu spíš neurazila ani nenadchla… Jediné co nám chybělo bylo nějaké wellness, protože vzhledem k dešti bychom večer nějaký bazének nebo saunu ocenili.

Ovšem super je, že hotel je celkem blízko skal a tak se tam dá celkem hezky dojít pěšky a i kdybyste neměli, dá se to vzít lesní cestou, nechat auto u hotelu (zadarmo) a projít lesem až ke skalám (také zadarmo). Na obrázku (omluvte mé malířské umění, v malování mi to nikdy moc nešlo 😀 ) jsem vám nakreslila 2 cesty od hotelu ke skalám, horní je lesem a spodní po oficiální cestičce.

Když jsme prošli lesem tak nás překvapilo, že jsme se ocitli přímo u jezera. Takže jsme první den zmapovali situaci a druhý den už věděli kam jít.

Druhý den jsme měli před sebou celou procházku parku a bylo to skvělý. Naštěstí jsem s sebou měla pláštěnku, takže se i dal přežít ten déšť, jen jsem se bála abych neuklouzla po prutkých schodech, které v nějakých částech jsou. Skály jsou dokonalý a neustále přicházející wow-efekt úplně překonal to naštvání z počasí, ale jak píšu, nebylo tam aspoň tolik lidí, až na nějaké zájezdy cizinců.

Můžete se také projet za 50kč hromadnou lodí po malém jezírku ve skalách, to jsme ovšem my vynechali, protože tyhle skupinové akce moc nemusíme…

bottom of page