top of page

Relax aneb den sama se sebou

Každý občas potřebuje vypnout, být jen sám. Přemýšlet, nebo naopak nad ničím nepřemýšlet, ale prostě být jen sám se sebou… 

Já mám takové dny ráda. Většinou přijdou když je nejvíc potřebuju a já se rozhodnu, že ten ten nechci nikoho vidět ani s nikým mluvit (nebo aspoň přes den). Podlě mě je to strašně důležitý udělat si takovou malou očistu.

Já mám pro vás několik tipů, které praktikuju.

Jít se projít

Miluju města, takže se nejradši chodím procházet do centra, nebo někam mezi lidi. Například teď jsme byli na výletu u Italského jezera Lago di Garda a protože jsme bydleli hned v městečku, tak mi to maximálně vyhovovalo. Každý den jsem se sama sebrala a šla si dát sklenku dobrého prosecca a něco dobrého.  Jen tak jsem seděla a rozjímala nad Itálií, cestováním, životem, nad sebou, nad námi, nad vším. Ovšem kdo má rád přirodu a ticho, tak les nebo procházka parkem také není k zahození.

Džínový outfit – Levi’s // Boty – DKNY // Batoh – Moschino (z BigBrands) // Brýle – Giorgio Armani (z Butik Optique)


Číst módní časopis

Úplně jsem zepomněla jak skvělý pocit je číst módní časopis. Před pár lety se mi zdálo, že se jejich obsah zhoršil, nebyly tam moc kvalitní články a módní inspirace také upadala, byla to jedna velká reklama a české módní časopisy měly podle mě celkem silný úpadek. S příchodem „naší“ první Vogue, jsem jim dala opět šanci a koupila si s sebou na dovču i Elle a musím říct, že jsem mile překvapená, oba časopisy mě překvapily obsahem a to jak po stránce obsahové a čtené, tak po té módní a inspirativní.

Župánek – DKNY (z MY na Národní třídě) // Brýle – Giorgio Armani (z Butik Optique) // Boty – Hugo Boss (z Beltissimo) // Osuška – Versace (z BigBrands)


Testovat nové produkty

Přesně na tyhle chvíle „samoty“ si nechávám testování a zkoušení novinek, na které jinak nemám moc čas. Takže testuji koule do vany, masky na vlasy, tělovou kosmetiku, ale třeba i nové stíny, protože vzhledem k tomu, že nejsem žádný líčící profík, tak si nelajznu namalovat se před akcí něčím, co nemám předem vyzkoušené. Moje poslední testování proběhlo na uhlazující sérum Paul Mitchell na poddajné a krepatějící se vlasy. A také suchý šampon ve spreji od značky Klorane, kterých nejsem moc zastánce, ale tímhle jsem velmi mile překvapena, udělá krásně nadýchané vlasy, které vydrží krásné celý den a tohle malé cestovní balení si můžete vzít všude s sebou.

Plánovat si

Všechno. Sice někdy ty plány nevyjdou, ale já si strašně ráda plánuji, kam se chci v nejbližším roce podívat, co chci dokázat a kam to chci dotáhnout. Plánuji si, kdy a kde budu psát diplomovou práci, plánuji si jakou výzdobu na podzim udělám, plánuji si jak se bude vyvíjet moje podnikání a nebo jaké auto si chci příště pořídit. Ráda si představuji budoucnost, kde asi budu a co budu dělat za rok, za dva, za deset… A i když na ní tak nelpím a mé plány se mění jak počasí, tak minimálně se nad tou budoucností občas zamyslet, představit si cestu za těmi sny a plánovat si blízké a možné kroky, je prostě skvělý. Například než jsem se stěhovala, kreslila a psala jsem si, jak asi má můj budoucí byt vypadat, jaká bude mít okna a jakou výzdobu. A i přesto, že je realita jiná (dokonce lepší, než jsem si vysnila), tak na to ráda vzpomínám.

Plavky – NA-KD // Brýle – Giorgio Armani (z Butik Optique)


(Ve spolupráci s Notino)

bottom of page