top of page

Olomouc

Asi jste si všimli, že jsme s Terkou byly před necelými 2 týdny na výletě v Olomouci. Jak se nám tam líbilo? Kde jsme byly ubytované a co bychom vám doporučily?

Ta Olomouc, nebo ten Olomouc? Otázka, která trápí hodně lidí… Já vždycky říkala ten, ale správně je to TA.

Nikdy bych nečekala, že může být tak krásná, že se nám tam bude líbit tolik, že nebudeme chtít jet domu. A už vůbec ne, že se tam budeme chtít někdy vrátit. Ale od prvního okamžiku jsme byly nadšené. Poprvé jsem se rozhodla, že upřednostním vlak před autem a světe div se, byla jsem nejšťastnější za tohle rozhodnutí. Cestu jsme si užily, daly si sushi, víno a uteklo to neskutečně rychle. Do centra jela snad každá tramvaj a trvalo to asi tak 5min na Náměstí republiky, kde jsme vystoupily.

Když jsme hotel našly, byly jsme překvapené jak je maličký a útulný a o to jsme z toho měly větší radost. Je u něj i kavárna a snídaně dělají do 11 (!!!). Z toho by si měly vzít jiné hotely příklad, protože nám (nočním můrám) to udělalo děsnou radost. Můžete si ji vzít i na pokoj a můžu s klidným svědomím říct, že z tohodle pokoje se nám odjíždělo horkotěžko…

Outfit: Tričko Cheque // Kalhoty Levi’s


No posuďte sami podle fotek. Jednoduše krása. Tak jsme toho využily a nafotily tam snad každé zákoutí. Velkou radost nám udělaly i blbosti jako pozornost hotelu v podobě ovocné mísy a lahve vody, 2 laskonky a 2 perníčky. Přitom je to taková maličkost, ale člověku vykouzlí úsměv na tváři.

Koupelnu jsme rovnou využily k produktovému focení. 😀


Café La Fée byla kavárna, kam jsme šly na víno (do vinotéky se nám nechtělo) a dostaly jsme to jako doporučení od našich sledujících. Krásné prostředí, milá obsluha, dobré víno, ale bohužel zavírali dost brzo (asi v 9). Tak jsme pak vymýšlely kam dál.

Následoval kebab, který nám doporučila místní slečna, když jsme se zeptaly kam na rychlé občerstvení. Řekla: běžte pořád dolu po hlavní a až dojdete na velkou křižovatku, tak se dejte do levé uličky a prudce se vracejte na náměstí, tam je ten nejlepší kebab v ulici Riegrova. Jsou tam 2 naproti sobě a ten jeden (po pravé straně když jdete směrem na náměstí) byl naprosto TOP. Hlavně teda tak velikej, že by nám býval stačil napůl pro obě.

Pána za pultem jsme se zeptaly, kam nás pošle na párty. No a jak to určitě znáte, pánové v kebabu neumí moc česky… A říká: 15minut… A my ok, ale jak se to jmenuje?… A on: 15min…  A my: no dobře, ale kudy?… A pak bych z nás tak pobavený/zoufalý, že mi vzal telefon a napsal do Google „15 minut“… No tak jsme se zasmály a vyrazily směrem tam.

Šly jsme sníst ten kebab na náměstí a počkaly na orloj, který nám vykouzlil úsměv na tváři.. 😀 Čekaly jsme na něj lehce ovíněny a když začal, tak se nestalo vlastně vůbec nic, jen jedna postavička (asi kovář) mlátila do čehosi.. A to bylo celé. To video, které jsem natáčela na stories mě baví do teď, protože se tam Terka začala pak strašně smát.

Outfit: Boty Dr.Martens // Kalhoty – Levi’s // Kabelka Furla z BigBrands // Bunda – NA-KD


15 Minut Music Club byl pěšky na druhé straně, takže cesta trvala tak 15-20min a zrovna probíhala studentská párty. Tak jsme se zapojily a předstíraly, že jsme taky v prváku (myslím, že nám to nikdo nežral 😀 )… Pak následoval československý večer a my si pořádně zatrsaly.

Druhý den, jsme tak trochu zaspaly snídani a vydaly se rovnou na oběd.

Nepálská restaurace na Dolním náměstí. Nepali. Daly jsme si obě to stejné (já totiž nikdy v podobné restauraci nebyla, tak jsem dala na Terku a objednala si to stejné) krevetové kari s rýží. Na to, že jsem měla docela kocovinu, tak to ve mě dokonce i zůstalo a byla jsem nacpaná k prasknutí. Určitě doporučuji ochutnat.

Také jsme vyzkoušely proslavené Faency Fries, já se Švestkovou omáčkou a Terka s Original a byly fakt skvělý ani jsme je nesnědly. Každopádně doporučuji spíš Original, ta švestková na mě byla už trochu moc sladká až čokoládová.

Kavárna v našem hotelu se jmenuje Cafe Sophie’s a mají vynikající a rozmanitou nabídku. Prostory se nesou ve stejném duchu jako celý hotel a působí krásně útulně. Jen prosecco jako welcome drink mi moc nechutnalo, asi už bylo trochu vybublinkované, ale to je jediná výtka, kterou mohu říct.

Moc jsme si to užily a už teď se těšíme na další návštěvu tohoto krásného místa!

bottom of page