top of page

Rozmixuj to

Už strašně dlouho jsem přemýšlela o pořízení nového mixéru. Takového, který mi kromě smoothie zvládne udělat i hummus, rostlinné mléko, rozmixovat polévku nebo jiné náročnější věci. Jenže! Jaký? Kde ho koupit? Stojí za ty peníze?

Měla jsem dlouho doma takový fakt starý mixér s odšťavňovačem v jednom. Měl skleněnou nádobu, která po naplnění vážila asi 10kg a i s kovovými noži nerozsekal ani po 5min chia semínka ve smoothie. Pořád jsem uvažovala nad Nutribullet, ale vadilo mi, že je na jednu stranu dost malý, takže s polívkou nebo smoothie pro 2 bych se mohla rozloučit. Tohle mě vždycky popadlo na jaře a pak jsem si radši řekla, že se smířím s tím mým starým děděčkem….

No a pak mi přišla skvělá nabídka! Na spolupráci o malý domácí spotřebič! A měli v možnostech mixér! Ty jo, já skákala do stropu! Takže jsem kývla a už ho mám doma!

A nedokážu ani říct, jak moc jsem z něj nadšená! Nechápu, jak jsem bez něj mohla žít a to jako fakt! Už přemýšlím, že i já se odvážím a zkusím si vyrobit rostlinné mléko!!! (To je můj děs největší, protože mi to přijde strašně složitý a náročný, tak jsem se do toho nikdy nepustila, ale v zimě bude času dost, tak třeba.. 😀 )

Musím říct, že nejdřív jsem se bála té plastové horní části, ale upřímně? Není nic lepšího, než když si můžu obsah nalít jednou rukou a konečně ji unesu i naplněnou. 😀 Je dostatečně velká, takže i na polévku ideální. Další velké plus je, že nože rozsekají fakt všechno! Ty chia semínka ani kousky zázvoru tam konečně nejsou, takže mám hladké smoothie jako od profesionálů. Co se displeje týče, po manuálním mixéru, kde jste ho jen spustili a pak sami vypnuli, je tohle ze začátku trochu matoucí, ale stačí zapojit mozek a zjistíte, že je několik variant (ovoce, zelenina, mléko, led, atd.) s rovnou přednastavenou dobou mixování. Takže nemusíte dělat v bytě zbytečně dlouho rámus, protože mixér ví, že na dokonalé smoothie stačí jedna minuta.

Nemusíte ho ani zdlouhavě čistit, protože do nádoby nalejete vodu a tlačítkem Clean ho hezky vyčistíte, pak nádobu jen prolyji vodou a hotovo. Kdyby vám to přeci jen nestačilo, můžete ho dát do myčky.

Někomu se jako nevýhoda může zdát trochu těžší spodní část, ale aspoň máte jistotu, že vám nevyletí do vesmíru. Také ta velikost pro člověka, který bydlí třeba sám a chce si dělat jen smoothie, by mohla být možná zbytečná, ale pro rodinu nebo někoho, kdo si rád udělá větší porce, je tohle naprostý ideál.

Rychlé shrnutí:

  1. Do nádoby se vejdou 2 litry

  2. Má odměrku pro přesné dávkování

  3. Ochrana proti přehřátí

  4. Předvolby pro jednotlivé ingredience

  5. Suché mixování

  6. 30 000 otáček za minutu

  7. 9 rychlostí

  8. AC motor

  9. Výkon 1500 W

  10. Hmotnost 5,3kg

  11. LED display

Cena od 4550 Kč

Takže bych ráda poděkovala Gorenje a zboží.cz za tuhle skvělou věc do domácnosti! 🙂

Moje nejoblíbenější smoothie (a teď v zimě extra):

  1. kousek zázvoru

  2. citronová šťáva

  3. hrst čerstvého špenátu

  4. 1 kiwi

  5. 1/4 manga

  6. a protože mě nebaví odšťavňovat pomeranče, tak kupujeme 100% pomerančové šťávy, které do toho přilejeme. 🙂

No a abych vám sem hodila rovnou tipy co k tomu, tak vynikající byl čočkový salátek s červenou cibulí, balkánem + zálivka z olivového oleje a balsamica.

bottom of page