top of page

Muzeum iluzí

Dlouho tu nebyl nějaký tip kam zajít a co vidět. Byla jsem pozvaná na výstavu do muzea iluzí a protože tam teď probíhá výstav víc a jedna je lepší než druhá, tak jsem se rozhodla, že vás o to nemůžu připravit. Dlouho jsem totiž nebyla z výstavy tak nadšená!

První patro je věnováno iluzím a musím říct, že jsou boží! Je to takové správné Insta místo na vytvoření fotogenických fotek. Nejlepší je, jít tam aspoň ve 3, aby vždycky 2 něco dělali a jeden fotil. Pak mají fotky lepší efekt. Celé muzeum najdete na Staroměstském náměstí. Vchod je hned naproti Orloji v podchodu, kde jsou vchody do restaurací pro turisty.

3D podlha


Židle, co ve skutečnosti není vůbec židle 😀 …


Ve skutečnosti nespojený trojůhelník.


Tyto poslední 2 obrázky jsou ve skutečnosti spousta věcí poskládaných vedle sebe nebo na sobe. Tvoří pak takovéhle obří obrazy.


Když se zadíváte na tento obrázek a budete trochu šilhat, tak uvidíte 3D jezdkyni na koni, který skáče přes plot. Chce to trochu cviku, ale zkuste to!


Druhé patro je věnováno výstavě History – Board 100 let Československa. Šest Českých a šest Slovenských street art umělců nakreslilo jejich pohled na historii.

A poslední třetí patro je věnováno místním umělcům. Dostali jsme 3D brýle a procházeli světelné místnosti.

A taky je z muzea iluzí krásný výhled na celý Staromák.


Outfit:

Boty: Dr. Martens

Svetr: z trhu v Itálii

Ledvinka: Egobag

Kalhoty: Levi’s

bottom of page