top of page

Líčírna

Přechod z „normální“ kosmetiky na tu přírodní nemusí být vždycky snadný. Kde nakupovat? Kde ji vyzkoušet? A bude stejně kvalitní? Já sama se ze začátku potýkala s překážkami a nechtělo se mi odcházet od luxusní a dražší světové kosmetiky. Ale teď už mám pár tipů.

Milovala jsem Dior, Chanel a protože jsem asi 5 let pracovala v různých parfumériích v Praze, tak jsem se v tomhle směru dost zhýčkala. Nikdy jsem sice nepotřebovala mít narvanou kosmetickou taštičku, ale když už jsem si něco pořizovala, chtěla jsem, aby to byla dražší, luxusní a kvalitní kosmetika, která nejen vydrží, ale bude mi dělat radost. Ostatně takhle to mám se vším. Nepotrpím si na kvantitu, ale spíš na kvalitu.

Jenže když jsem se před pár lety rozhodla postupně a pomalu měnit svůj přístup k životu a životnímu prostředí, tak jsem moc nevěděla, jak tohle v dekorativní kosmetice vyřešit. Všechny ty přírodní a netestované značky byly příšerný. Ať vzhledem, tak konzistencí a vůbec mi nevyhovovaly…. Připomínaly mi taková ta líčidla pro děti a obaly měly jak kdyby je někdo vyhrabal po 20 letech u mámy v zaprášeném šuplíku z jejího mládí.

A proč teda přírodní a netestovanou? Jasně. V Evropě je testování na zvířatech zázáno, ale všechny značky, co vyváží do Číny, podporují testování svých produktů v této zemi. Další věc je, že složky využité v běžné kosmetice můžou být testovány. Takže i přesto, že finální produkt se netestuje, tak nevíte co jeho jednotlivá složení. A představa, že kvůli tomu, abych si mohla namalovat oči nebo rty, musí mučit nějaké zvíře, mi nepřijde fér.

Další věc. Kdo by chtěl na/do sebe patlat ropu a ostatní škodlivé látky, které nám skrz kůži prostupují do těla? Většině složení nikdo z nás ani nerozumí a tak ani nevíme co tam vlastně je. Pokud v přidaných složkách a složení tápete jako já, přidávám skvělý seznam s vysvětlením jednotlivých složek v kosmetice. A protože chemická kosmetika není na trhu tak dlouho, tak ani nevíme, jaké bude mít dopad na naše zdraví po pár letech.

A tak jsem hledala. A našla. Kde seženu pořádný výběr kvalitní kosmetiky, která se mi bude nejen líbit, ale bude kvalitní a vyrovná se těm mým starým oblíbencům? V Líčírně! Obchůdek, ve kterém najdete několik značek z celého světa. Značky pečlivě vybírají aby byly nejen hezké a kvalitní, ale především etické. Cruelty Free, neškodlivé složení pro nás i planetu (bez syntetických náhražek, chemických konzervantů a parfemace).

Perfektní servis. Slečny, které mi pomáhaly s výběrem byly strašně milé a šikovné. Já si raději nechala poradit, například s odstínem korektoru, protože na ten si sama netroufnu a kromě patlání a zkoušení jednotlivých stínů a rtěnek, člověk občas potřebuje radu profíka.

A co jsem si odnesla? Od značky Kjaer Weis, která má velmi kvalitní, krásné a kovové obaly, u kterých se vyměňují refilly (náplně), aby se šetřilo životní prostředí, mě zaujalo hned několik produktů. Nevýhodou je tedy trochu váha těch kovových obalů. Byla jsem trochu v šoku, když jsem vzala do ruky lesk 😀 , ale nebojte! Pokud cestujete, můžete si pořídit cestovní balení, které je z lehkého materiálu ve slušivém červeném balení. Do něj se dá dát i tvářenka, bronzer, atd. Opět se i tady dají refilly měnit, což je super, protože si tak můžete „namíchat“ paletku podle sebe a mohl by tedy tohle ocenit i člověk jako já, který obecně tyhle multi balení nemá rád (vždycky mi přišlo, že jsem z těch 8 věcí použila tak 3 a zbytek se mi barevně nelíbil, nebo neseděl). Já si odnesla stíny odstín Wisdom a příště se chystám na Cloud Nine a Generosity. Také balzám na rty a krémovou růž.

Další věc, která mi ihned padla do oka, byla rtěnka v tužce odstín 567 (Walk – this way) od značky Ilia Beauty. Kdysi jsem milovala rtěnku v tužce od Dior (měla jsem ji asi 5x a pak ji přestali vyrábět) a tahle mi ji děsně připomněla! Neuvěřitelně příjemná, nejen strukturou, ale i barvou a jednoduchým vzhledem. Je lehce balzámová, takže nevysuší rty, ale přitom krásně krycí. A to jsem si šla původně vybrat nějakou dlouhodržící matnou rtěnku. 😀

Značku Alima Pure už ode mne znáte. Ale dlouho jsem se chystala pořídit si korektor, ale neodvážila si vybrat odstín. Takže moc děkuji slečně, že mi s výběrem pomohla (upřímně by mě nikdy nenapadlo, že mi sedne zrovna takhle žlutý odstín a sahala bych po úplně jiném… no… vizážista ze mě asi nebude 😀 ). Také jsem dostala hnědou tužku na oči, z čehož mám obrovskou radost. Musela jsem být do teď odkázána na černou a to nebylo úplně vončo..

Tadá. Tady máte výsledek. 😀

bottom of page