top of page

Zima, zima, zima všude je…

Aktualizováno: 15. 1. 2020

Já si na zimní období moc nepotrpím. Uvádí mě do depresí, nebaví mě kvůli světlu fotit a oblékat na sebe 5 vrstev a pak stejně mrznout, to taky není nic pro mě. Ale mám pár pozitivních faktů, které mám na zimě ráda.


Jediný pozitivum je sníh na horách, který vypadá aspoň hezky a když se mi letos poštěstilo najít skvělou nabídku mého oblíbeného hotelu, který předělali, tak jsem neváhala ani minutu. A tak jedeme za týden na hory. Sice jen na jeden den, ale už se nemůžu dočkat.

Další věc, která je pro mě v zimě jediná pozitivní (což nevím jestli je z existenčního hlediska pozitivní pro všechny 😀 ), je, že trávím dny doma. Vzhledem k mojí práci, mám tu možnost, že si můžu harmonogram rozdělit podle svého uvážení. Takže vstávám pozdě, pracuji do noci. No a právě proto, že pracuji z domova, tak to tu musím mít útulné. Ráda ležím zabalená v dece, piju čaj a u toho pracuji, nebo dělám věci do školy. V zimně miluju pálení svíček a různá světýlka, která udělají brzké večery hřejivé a voňavé. Takže po dopálení mé oblíbené fíkové vůně od Yankee Candle, kterou mimochodem miluju a měla jsem ji už asi 4x, jsem se rozhodla zapálit mojí asi rok šetřenou svíčku od Jo Malone.


Ten nádherný design mi připomíná zimu a když nepočítám to, jak je krásně fotogenická, tak i krásně voní. Mám Lime Basil & Mandarin. Po otevření mi moc nevoněla, ale když jsem ji zapálila, tak nádherně provoněla celý byt! A ta vůně mě tak zaujala, že přemýšlím, že si ji pořídím i jako vůni Jo Malone Lime Basil & Mandarin. Seženete ji třeba na Notino.

Momentálně píšu každý den diplomovou práci, kterou už opravdu potřebuji dopsat, protože termín máme sice ke konci února, ale vzhledem k tomu, že nerada nechávám věci na poslední chvíli, tak už bych to měla ráda z krku. No a to psaní momentálně prolínám čtením.

Je to jedno z mých předsevzetí a taky jediné, které jsem začala opravdu praktikovat. A tak jsem se po roce dostala ke nižce Falešná pařížanka. Je to od české módní návrhářky, která přešla od klasické konfekce a luxusních značek k boji proti konfekci. Až ji dočtu, mohla bych vám dát nějakou recenzi. 🙂 Další v pořadí mám Příběh skříně, což je kniha napsaná také o oblečení z konfekce. Kniha, kterou by měl přečíst asi každý shopaholic. Nebo se pustím do nějaké motivační knížky. Každopádně mám seznam knih, které si chci 100% přečíst.

No i můj Instagram nemá moc rád změnu. Od mého tmavého feedu na mě přišla Instadeprese a vzhledem ke špatnému světlu, které prostě do bytu neproudí a já ho venku nestíhám, nemám moc co fotit. Uvažuji, že si pořídím umělé světlo, aspoň na flatlay. Tak pokud ho někdo máte, budu ráda za recenzi. A tak jsem se rozhodla udělat si malou Instapauzu, což jste si asi všimli, že nejsem tolik aktivní. Teď jsem se konečně rozhodla zase pro novou úpravu fotek, bude o dost světlejší a tak se z temného období začínám pomalu probouzet a vytvořila jsem si tedy nějaké nové presety, takže se máte na co těšit. 🙂

Například:

bottom of page