top of page

PBG studio

Po dlouhé době mám pro vás další českou designérskou značku. Kdo stojí za vznikem PBG studia? A jaké skvosty tam seženete? Kde můžete jejich produkty sehnat a kde jsem na ně narazila poprvé já?

Tak pokud to vezmu úplně od začátku, takPBG studio založily dvě šikovné slečny Tereza Horáková a Aneta Vojtová v roce 2011. Je to česká značka a jejich vizí bylo mít na každou příležitost hezké psaníčko, kabelku nebo batoh. Produky podle jejich slov jsou určeny pro ty, kteří hledají kvalitu, jednoduchost a funkčnost. A to je přesně to, co na první pohled udělalo dojem na mě.

Je shoda náhod, že když jsem úplně na začátku (asi 2 týdny po založení mého blogu) vyrazila na svou první procházku Prahou za účelem prolézt a najít nějaké české designéry. Zalezla jsem do Showroomdot a kochala jsem se tam všemi možnými produkty a designéry, kteří pro mě v tu dobu byly naprosto neznámý. Zaujal mě tam takový krásný batoh ze zajímavého materiálu (do dnes vlastně nevím, ze čeho to bylo), lesklého trochu šusťákového, ale nešustilo to.. No každopádně jsem se s ním vyfotila, a měla radost, že mám jedny z prvních fotek na blog.

První fotka zaměřená na český designéry a možná úplně první fashion. 🙂


O 2 a půl roku později na Designbloku, jsem se procházela mezi již pro mě známými designéry a jejich expozicemi. A jednou z nich byl krásný minimalistický koutek s koženými kabelkami. Tak jsem si tam blejskla pár fotek a objevila kabelku vytvořenou snad přímo pro mě :D… Chain bag / Noire  – černá, malá a s řetězy!!! Daly jsme se se slečnou do řeči a vyměnily jsme si vizitky.

Po pár měsících později jsme vymyslely společnou spolupráci. Ha! Zrovna asi 4 dny před mými narozeninami, což mi udělalo velkou radost. A pokud mě sledujete na Instagramu, tak jste mohli vidět, jak velkou radost jsem z ní měla při unboxingu. 🙂

Každopádně po prohlídnutí jejich stránek zjistila, že tenkrát ten batoh (nad kterým jsem před, teď už 3 lety slintala), který mě vlastně přivedl na cestu českých designérů byl také od PBG. Náhoda jako blázen! 🙂

Každopádně můj největší favorit je právě ta moje (teď už fakt moje) kabelka Chain bag / Niore (s řetězy v černé barvě)! To byla a je prostě láska na první pohled! A nejvíc oceňuji velikost, minimalistické provedení a i kratší řetěz, který skvěle sedí a kabelka není moc „dole“ u pasu, ale spíš dělá dojem něco mezi ledvinkou přes rameno a kabelkou, což jsem přesně chtěla. Takže skáču radostí do stropu. Každopádně, kdo chce něco originálnějšího, než je klasická černá barva, tak ji mají i v tmavě červené barvě.

A kde tedy jejich skvosty seženete? Buď na jejich oficiálním webu www.pbgstudio.com nebo v již zmíněném Showroomdot.

bottom of page