top of page

Ofina

Ofina jako hit roku 2019? A co mě přimělo ostříhat si ofinu? Proč jsem tuhle změnu po víc jak 10 letech udělala? Jak jsem se s ní sžila a jestli toho lituju? Jak se jak se o ní starám a co používám? A co bych udělala jinak kdybych to mohla vrátit?

Tak v první řadě bych ráda zmínila, že i přesto, že změny nenávidím, tak paradoxně nejsem stálý člověk. Když to přirovnám hodně s nadsázkou, tak i můj instagramový feed se mění v průběhu roku. Stějně tak se mění můj život, názory i směr kterým jdu. Vždycky mě něco začne bavit, věnuji a dám do toho všechno a pak až uznám za vhodné, že jsem tam, kde jsem chtěla být, nebo že tudy cesta nevede, ze dne na den otočím a jdu jinam, jinak…

No a tak jsem tenhle nutkavý pocit, který mi pak nedá spát cítila od listopadu.. A pořád nevěděla, nechat si udělat tetování, nebo něco s vlasama, nebo něco jiného? Nebo všechno? Jenže! Já se přeci změny bojím… A  když už, tak co si mám udělat? A bude mi to slušet? Nebudu toho litovat? Není to zase nějaký poblouznění, které mě omrzí? Ach jo, já nevím… To je klasika. Vím, že nic nevím…

No a pak jsem narazila na jednu Instablogerku Jeanette Madsen, která má ofinu. (A řekla bych, že mi je i celkem podobná 😀 )

Jeanette Madsen / zdroj: https://www.instagram.com/p/BsTNRlkBBvI/


https://www.instagram.com/p/BsTc_jNB591/


No a tak jsem si říkala, že je to pořád lepší než to tetování, co kdyby mě přestalo bavit, nebo to někdo špatně vytetoval? To není jako vlasy, ty dorostou! Měla jsem ofinu naposledy v 16 letech a moc si to už nepamatuju. A tak jsem si to zkoušela před zrcadlem. A sklidilo to úspěch nejen na Instagramu, ale i doma a tak jsem se objednala a riskla to.

Šla jsem k šikovnému kadeřníkovi, kterého jsem viděla u Janiny (Lovefashionjanina), která si ho nemohla vynachválit a Nikoly Trojanové. Vojta byl super rychlej a hned na pondělí jsem byla objednaná (to byl asi čtvrtek). Musím říct, že jsem tam seděla celkem odhodlaná, asi mě uklidnilo to masážní křeslo, co vám zapne u mytí hlavy. 😀 A pak střih. Ofina je pryč. Vojta je profík a je moc super! A taky mi pak o několik dní pomáhal vybírat produkty, ale všechno popořádku.

A co ty pocity?

Nejdřív jsem byla nadšená. Doma pak v depresi, že jsem udělala blbost. Ve finále jsem tak spokojená, jak si vlasy zvládnu upravit. Hodlám si ofinku nechat ještě minimálně několik měsíců, jen chci nechat dorůst trochu strany, přijde mi, že jsme to tam vzali zbytečně moc. Nejvíc jsem zvědavá, jak mě bude štvát v létě. 😀

A co teda ten styling?

Já si na styling moc nepotrpím, ale je několik věcí, bez kterých být nemůžu.

První důležitá věc, je vyfoukat ofinu co nejdřív když je mokrá. Zbytek vlasů klidně nechám doschnout, ale s ofinou pak nehnete. Na pomoc je třeba kulatý kartáč. Já ho mám už x let, ale seženete je i na Notino.

Objednala jsem si žehličku, potřebuju jí jen na ofinu, když se blbě vyspím. Chtěla jsem nějakou lehkou a menší a Vojta mi pomohl vybrat Philips StraightCare, která je přesně ideál pro mě.

No a třetí věc je lak na vlasy. Já jsem zvyklá na Wella Professional, ale poslouží každý, který vlasy nezatíží a neslepí.

bottom of page