top of page

Tipy do Los Angeles

Mám pro vás pár tipů, které by se mi bývaly hodily vědět, než jsem tam vyrazila. Od tipů na řízení a dopravu, tak přes  jídlo i finance.

V LA je strašně suchý vzduch, pokud se nenacházíte zrovna přímo u moře.  Jednak je tu teplo a sucho samo o sobě, ale hlavně si myslím, že je to z toho množství aut a málo zeleně, které se tu nachází. Kvůli tomu je důležité nezapomínat na pitný režim a pravidelnou péči o pokožku z venčí.

V LA se totiž člověk skoro vůbec nepotí, zřejmě je to právě kvůli tomu suchému vzduchu, což je na jednu stranu fajn výhoda, ale na tu druhou k našemu zraví to asi moc přispívat nebude.

Vemte si s sebou krém!

Na opalování – protože tam praží slunce neuvěřitelně. Na ruce – nesnáším krémy na ruce, ale tady to jinak nešlo. Po týdnu jsem je měla tak vysušené, že jsem si na hřbetu ruky prodrápla kůži a vypadala jsem, jak když mám z rukou struhadlo. Kdybych to bývala věděla, tak bych si vzala přírodní krém značky Yope, který seženete na Notino. Na tělo – protože i kůže na zbytku těla hrozně trpěla.

Balzám na rty taky! Protože rty na tom nebyly o moc lépe.

A mě pomáhala hlavně i Termální voda – Eau Thermale Avene, kterou jsem měla pořád u sebe a průběžně zvlhčovala pokožku a pleť na obličeji.

Fast foody

Pokud tu budete a nebudete chtít utrácet moc za jídlo, vždycky vás zachrání In-N-Out. Fast food s burgrama, který je skoro lepší, než u nás kdejaký burger z restaurace. Dokonce mají i naked burgera (burgera v salátu místo v housce). A za celé menu dáte jen kolem 7 dolarů.

Nebo Panda Express – čínská restaurace, kde si můžete namixovat víc variant podle sebe, za stejnou cenu.

Pokud chcete něco lepšího, ale i tak ne moc drahého, vyhledejte Erewhon organic market, kde si vyberete ze spousty zdravých jídel. Funguje to jako v té Pandě, jen s kvalitnějším jídlem. Jeden je hned u Venice Beach.

Naopak nejhnusnější bylo Taco Bell, který chutnalo jak nějaká plastová hmota.

A teda ani Burger King se nijak zvlášť nepředvedl (i když co si budem, u nás už kvalita taky značně pokulhává).

Mějte dost hotovosti!

Nejednou se mi stalo, že mi nechtěli vzít kartu. Ani jednu! Od různých bank.

A nebylo to v nějakých malých obchodech, ale naopak tam, kde se to člověku nejmíň hodí. Na benzínkách, nebo hotelích… Což je trochu průser.

Pronajměte si auto.

Nevyjde to draze a vzhledem k tomu, že MHD tam nefunguje, tak je to levnější a rychlejší varianta, než Uber. Jeden litr benzínu vás vyjde něco kolem 20kč. Takže jezdíte skoro zadarmo.

Zatímco UBER vás vyjde kolem 15-20 dolarů za jednu cestu (a to mluvím o sdíleném UBERu, kde s vámi jede i cizí člověk a jízda se tak může prodloužit i na hodinu nebo déle).

Projděte si jejich pravidla dopravního provozu.

Protože třeba do prava můžete odbočovat i na červenou (pokud tam tedy není přímo zákaz).

Pokud přijedete na STOP(ku), tak máte přednost podle toho, v jakém pořadí jste přijeli. Nebo aspoň tak jsme to odkoukali za chodu… 😀

Na velkých silnicích (4 a více proudových) máte v levém pruhu většinou označení, že je pruh určen pro vozy, které vezou 2 a více lidí. Takže si díky tomu můžete zrychlit cestu.

Troubí se na všechny a za všechno.

Počítejte s tím, že je LA tak veliký, že když někam chcete dojet, tak to máte minimálně na pů hodiny.

Džíny Levi’s // Kabelka BPG studio // Křivák NA-KD


Tahle křídla najdete v Universal Studios


bottom of page