top of page

Tipy co vzít s sebou na festival

Aktualizováno: 15. 1. 2020

Jsem festivalová holka a po těch x letech mám celkem jasný přehled o tom, co se na fesťáku využije a co naopak vůbec. Napsala jsem vám pár netradičních tipů, které doporučuji vzít s sebou na festival.

Na festivalech se může člověk utrhnout ze řetězu a upustit uzdu svojí fantazii. A to na tom celém právě nejvíc miluju! Beru to skoro jako nějakou formu alterega a nemůžu se toho dočkat celý rok!

Z českých festivalů jsem projela už téměř všechny, které mě lákaly a doufám, že se někdy podívám i na můj vysněný Burning Man, Coachellu, Electric Daisy Carnival nebo Tommorowland.

No a teď už k samotným tipům.

Oblečení

Co opravdu neopomeňte ani kdyby hlásili nejkrásnější počasí jsou holinky a něco nepromokavého. Nebylo to jednou, kdy nás na festivalu překvapila bouřka a slejvák i když původně hlásili tropy.

Taky si beru takové oblečení, které se snadno nezničí nebo když už, tak by mi to srdce neutrhlo.

Plavky, žabky do sprchy jsou samozřejmost.

Kosmetika

Na festival se první den líčím víc, než je běžné. Doma mám na to před odjezdem čas a tak jsem si pořídila modrou a třpytivou tužku na oči od Sisley, dodělala linku na horní víčko černou tužkou od Alima Pure a celé horní víčko ještě použila tekuté oční linky Lumene.

Festivalové líčení pokus 2 (pokus 1 vidět nechcete) 😀


Další dny se budu líčit tak, jak jsem zvyklá, aby mi to zabralo mé běžné 4 minuty, protože na festivalu nemám moc náladu malovat se dlouho. Ani tam na to není prostor.

Já se bohužel večer nemůžu odličovat normálně, takže beru malý ručníček na pleť a vodu, abych se mohla pohodlně a běžně odlíčit. Ale vzhledem k tomu, že na to první festivalové líčení používám voděodolné barevné tužky na oči, tak beru i odličovač očí. Taky pro případ, že bych se pomátla a nechala na sebe napatlat nějaké třpytky. 😀

Vlhčené ubrousky – na ruce, na intimní partie i na boty a kabelky (případně). 😀

Termální voda od Avene je záchrana na podrážděnou, suchou, mastnou pleť i proti vedru. Používám jí pravidelně i v běžném životě ráno a večer po odlíčení a také po celý den, kdy je člověku vedro. Ale na festivalu se mi také osvědčila, když je velké sucho, tak abych neměla vysušenou a vypnutnou pleť, nebo také na instantní zmatnění mastného obličeje.

Miniaturky zubní pasty, šamponu, sprcháče a intimního mycího gelu (včetně vlhčených ubrousků na rychlé použití) snad nemusím ani zmiňovat.

Suchý šampon – záchrana všech holek na fesťáku, já používám vlasový styling od Maria Nila, který je 100% veganská a neobsahuje ani parabeny, ftaláty a má uznávané certifikáty Leaping Bunny, Vegan Society a PETA.

Ostatní

Zásoba obyčejné vody. A když píšu zásoba, tak myslím opravdu velká zásoba. Minimálně jednu láhev na den. Není nic neobvyklého, že pořadatelé festivalu „nečekají“ velká vedra a dojde voda. Třeba na Votvíráku před pár lety byla vyprodaná v celém areálu a venku bylo 35 ve stínu.. TO NECHCETE zažít. Proto je fajn mít nějakou s sebou. Ať na pití, tak třeba na opláchnutí obličeje, rukou, celého těla atd. Vody mějte opravdu dostatek.

Powerbanka je zásoba šťávy pro telefon.

Špunty do uší a klapky na oči, pro sladký spánek jsou taky doporučení nad zlato!

Už skoro tradice a děděček všech českých fesťáků – Rock for People


Kvalita nic moc, ale tohle byl jeden z největších festivalových zážitků! – Balaton sound


Milovaný a industriální Let It Roll


bottom of page