top of page

Let It Roll 2019

Moje nejočekávanější akce roku je jednoznačně Let It Roll. Možná by to do mě někdo neřekl, ale miluju DnB už pěknou řádku let a na LIR jezdím taky několikátým rokem. Baví mě sledovat jejich progres a je to pro mě opravdová párty roku!

Na žádném festivalu se nevytančím tolik jako na LIRu. Kromě toho, že jsem teda skalní fanoušek DnB a tohle je největší festival na světě zaměřený právě na DnB, tak miluju kompletně celý festival!

Baví mě, že je to jeden z mála festivalů, který se snaží o zmírnění své ekologické stopy. Letos se opravdu snažili a na zemi nebylo ani smítko. Nenajdete tu jednorázové plasty, ani žádná brčka! Místo toho je nádobí z bambusu (nebo nějakého jiného přírodního materiálu). Také udělali opatření proti plýtvání vody a mnoho dalšího. Já tomuhle přístupu moc fandím a kéž by si ho vzali za příklad i ostatní pořadatelé! Za mě je LIR opravdu nejpromakanější festival na kterém jsem kdy byla, nejen co se tohodle týče.

Největší zážitek jsou vždycky originální a zajímavé stage, které se každý rok mění podle příběhu, který k Let It Rollu patří. Hlavní vyvrcholení je během opening show druhý večer, kdy se odkryje hlavní a obří stage, která je složená z velkých (asi obrazovek) na které se promítá další kus příběhu. Do toho hraje velmi propracovaně DnB a během toho je i ohňostroj, laserová show a prostě absolutně nejlepší věc co jsem kdy viděla. Klobouk dolu před těmi, kdo to celé vymýšlí, protože každý rok je to faktastický a nepopsatelný zážite!

Letos jsem s sebou vzala Michala, který DnB vůbec neposlouchá, ale když viděl tu opening show hlavní stage minulý rok, tak mě prosil, že ho letos musím vzít s sebou. A tak se stalo! Díky pořadatelům jsme měli možnost spát v teepee a užít si festival zase o něco víc. Seznámili jsme se se spoustou skvělýma lidma a Michal byl nakonec z festivalu tak nadšený, že chtěl trávit veškerý čas jen v areálu (což uznejte, že je na introverta celkem velký úspěch).


Míšův první LIR a koukejte jak se usmívá 😀 !


Celý festival jsme trávlili ve společnosti skvělý party – Šarloty, Lukáše, Péti, Julči, Anity a jejího přítele. Plus s lidmi, které nemám zdokumentované. 🙂


Měli jsme také perfektní program a mohli si udělat u holek v The Glitters třpytky nebo účes, což já tedy nevyužila (copy mi nesluší a na obličej si třpytky ani nic jiného dávat bohižel nemůžu 🙁 … Holky ale potom vypadaly opravdu skvěle a tak jsem jim to trochu záviděla. 🙂 Taky je pravda, že jsem po prvním čtvrtečním večeru měla během pátka celkem slušnou kocovinu (to víte, když pijete Gin s Tondou, tak tu hladinku prostě občas neodhadnete). Také jsme se seznámili s Ondrou, který nám byl během festivalu k dispozici a tak jsme mohli vymyslet tyhle skvělý fotky.

Ve stánku The Glitters – Julča s Péťou si zrovna nechaly plást copy


Co se týče DJ tak to byla letos opět pecka! Ve čtrtek jsme si užili Macky Gee a Michal byl nadšený, když jsme se dostali až pod stage (prej to na těch metalových koncertech vůbec nejde 😀 ). A v pátek byla opening show naprosto skvělá (i když mně se asi minulý rok líbila o malinko víc). Potom hned hráli moji nejoblíbenější Andy C, Wilkinson i Pendulum a pak jsme šli prolézt i ostatní stage.

Abych nebyla jen pozitivní, tak jediné co mě trochu mrzelo bylo, že tam letos nebylo tolik robotů a soch, které tomu minulý rok dávali trochu víc postapokalyptický/vesmírný nádech (ale aspoň ten čupr autobus zůstal). A taky mi chybí v areálu keramické záchody, klidně bych si za ně při každém použití ráda připlatila, ale já ty ToiToiky fakt těžce nesu, i když jsou relativně čisté. 😀

Do toho můžete jít taky na párty (ale to už je pro odvážné), každopádně to festivalu dodává tu správnou robotickou atmošku!


Letos naštěstí vyšlo i počasí, chvilku sice sprchlo, ale nic co by se nedalo přežít.

Po návratu domu jsem vůbec nechtěla přestřihnout pásku z ruky, protože stejně jako každý rok jsem zklamaná, že to tak rychle uteklo a měla jsem nutkání se instantně vrátit. Tak bych ráda poděkovala za skvělý zážitek i organizaci! Taky všem se kterými jsme si festival mohli užít a také Ondrovi za skvělý fotky!

Díky Levi’su a Davidovi Kurňavkovi jsem mohla mít ten nejlepší tématický outfit – jeansku pokreslenou přímo od Davida! Já tak miluju originální a umělecké věci, že jsem ji nosila regulérně celý fesťák! 😀



Díky Ondrovi máme skvělý fotky!



Další stage


Můj outfit, který jsem skoro celou dobu nesundala. Třpytivé džíny z Levi’s, bunda od Davida a tenisky Nike M2KTekno.


Poslední foto před odjezdem


Outfit z RfP, jen s Converse teniskama, který se sem hodily trochu víc než Dr.Martens.


bottom of page