top of page

Svíčky

Aktualizováno: 15. 1. 2020

Podzim jako každý rok láká k tomu, vzít si do ruky knížku, zapálit svíčky a pít čaj. No co si budeme, je to trochu podzimní klišé. Burčáku už odzvonilo, dny se krátí a blíží se období, kdy většinu svého času trávíme doma a proto si potrpím na hezky uklizený a čistý byt plný dekorací.


V létě mě na to neužije, lítám venku a snažím se užít si sluníčka na maximum. Podzim a zima jsou pro mě kritické. Jediné co si užívám je válení pod dekou, pití čaje. I když ten piju několikrát denně i v létě – nepiju kafe a mám ho tedy místo toho. No a protože jsem většinu času doma – i má práce je z domova (díky online světu), tak to chci mít útulné.


Preferuji ve svém životě spíš bytové parfémy, protože si žijí vlastním životem a vy s nimi nemusíte nic moc dělat. O difuzérech jsem vám psala už v minulém článku s názvem Bytové difuzéry a tak tento věnuji svíčkám.


Svíčka je pro mě trochu nebezpečná (bojím se, že třeba usnu a ona praskne, něco od ní chytne nebo ji zapomenu sfouknout, no celkově jsem k nim trochu opatrná) a také rychleji vyprchá v porofnání s difuzéry. Teď na podzim a v zimě jsem k nim ovšem trochu přívětivější. Mají své čestné místo v našem bytě, protože co si budem povídat, kochat se a pozorovat ten plamínek je moc fajn. Navozuje v potemnělých večerech takovou útulnou atmosféru.

Moji favoriti byly vždycky Yankee Candle. Miluju na nich dlouhou výdrž i velký výběr vůní. Měla jsem jich spoustu.

Třeba:

  1. Pink sands – sladká vůně, kterou vozím i v autě (jako vůni do auta)

  2. Midsummer’s night – moje první, měla jí máma, které přišla trochu silná, ale pro mě je naprosto ideální

  3. Fíkovou (nevím název, byla tmavě fialová a zřejmě už se přestala vyrábět a nebo ji změnili obal) – tu jsem měla asi 3x po sobě, vůni fíků miluju

  4. Rustic woodland fig – no vždyť říkám, že ty fíky miluju (ale tohle není vončo, ta fialová byla lepší)

  5. A pak nějaké vánoční, na kterých jsem ujížděla jeden čas, každý rok během svátků.

Také jsem měla možnost vyzkoušet vůni Jo Malone – Lime Basil & Mandarin, ale upřímně, kromě opravdu krásného vzhledu, mě ta vůně až tak moc nezaujala.  Možná jsem jen vybrala špatnou vůni, no nevím. Jako takhle, neurazí – nenadchne.


Teď bych ovšem ráda vyzkoušela vůně Bath & Body, které jsem měla tu čest ovonět na otevíračce nové prodejny Notino ve Florentinu na Florenci. Zaujala mě nejvíc vůně Champagne toast a Merry mimosa. Je super, že se do prodejny můžete vydat a vůni si vybrat a zakoupit přímo tam a najdete tam opravdu velký výběr. Jediné mínus vidím v tom, že tyto svíčky mají na můj vkus trochu kýčovitá balení.

Také jsem slyšela, že jsou moc fajn svíčky Woodwick, které by během hoření měly vydávat zvuky praskajícího dřeva a navodit tak atmosféru u krbu. Taky oceňuji jejich podlouhlý tvar, který se mi líbí asi víc, než ten klasický kulatý, který mají všechny svíčky.

Takhle krásná je nová prodejna Notino


Článek je ve spolupráci s Notino – dlouhodobá spolupráce

bottom of page