top of page

Kuba

Kuba byla přesně taková jaká jsem doufala a předpokládala že bude. Protože toho mám hodně, rozdělila jsem článek na několik menších. V tomhle článku najdete nejdůležitější informace a věci, na které jste se mě ptali nejvíc. Tak si udělejte kávu nebo čaj a nechte se nachvíli přenést na krásný ostrov v Karibiku.

Kubu jsme vybírali hlavně ze 2 důvodů. Já jí chtěla stihnout předtím než ji pohltí Amerika a a vytlačí tu autentičnost a také proto, že se nám naskytla výhodná cena přes Student Agency (který to zprostředkoval německým CK Neckermann – Thomas Cook).

Vyšlo nás to na cca 24tisíc/osoba a v ceně bylo:

  1. cesta – Praha – Vídeň (autobus)

  2. Vídeň – Paříž – Havana (letadlo)

  3. Havana – Varadero (transfér)

  4. (Tohle celé i cesta zpátky)

  5. víza

  6. pojištění

  7. 4hvězdičkový hotel – all inclusive

První důležitá věc – 4hvězdy na Kubě jsou asi jako 2 u nás… Vrzající výtah, nefunkční klimatizace, občasná studená voda, to vše je prostě očekávatelné.

Druhá důležitá věc – jestli si myslíte, že vzhledem k tomu, že je země chudá, bude všechno levné, tak jste na omylu. Naopak na turistech ždímají co se dá, takže si hlídejte na ulici, jestli vám vrátí správně a také zda cena, za kterou vám to nabízí je pro vás přijatelná.

Bezpečnost – po celou dobu jsem se cítila naprosto bezpečně. Kubánci jsou milý a i když nemají moc peněž, nemyslím si, že by vám něco ukradli, nebo vás nějak ohrozili.

Wifi – s tou nepočítejte, málo kde je a když už, tak placená a ne moc dobré připojení.

Sluníčko – velmi naivně jsem si myslela, že když mám chycený základ z ČR, tak mi bude stačit být ve stínu, nebo SPF20. Sluníčko je tak ostré, že se spálíte jen pobytem v moři, nebo ve stínu. Je dobré mít SPF50 voděodolné a přes poledne se sluníčku vyhýbat. Brýle nutnost.

Počasí – celý rok je více méně stálé počasí. Turisti jezdí nejvíc přes zimu, ale nám kromě jednoho dne (spíš noci kdy jsme přiletěli) celou dobu nezapršelo. Počasí nebylo nijak extrémní (příjemných 30-34stupňů) což se u vody dá zvládnout. Nedoporučuji druhou polovinu srpna – konec října (mohou tam být hurikány).

Outfit:

Šaty – Zara

Brýle – Giorgio Armani z Butik Optique (Runway collection)


bottom of page