top of page

A co Mnichov?

Možná jste si všimli, že jsem se teď na nějakou dobu odmlčela….

Bylo toho teď nějak hodně a já pak vždycky trochu prokrastinuji. Každopádně jsem využila situace a vyrazila do Německa, protože i když jsem v Mnichově byla asi 2x, tak se mi tam moc nelíbilo a hlavně to bylo před skoro 6 lety.

Ale já nezatracuji žádná města a řekla jsem si, že mu dám ještě šanci…

Je to jedno z mála měst, které mě zrovna nějak zvlášť neoslovilo. Přitom mám Německá města fakt ráda. Jenže Mnichov na mě působí dost stroze a kromě Marienplatz (což je hlavní náměstí), tam toho moc není. Celé město působí tak neosobně… ani moderně… ani historicky.

Na Marienplatz najdete orloj, který je úplně jiný než u nás. A stojí za to, abyste ho viděli. Postavičky jsou větší a novější, ostatně jako celá budova, která je zdobená (na můj vkus moc kýčovitá). Otáčejí se a hýbají a k tomu hraje hudba. Celé to trvá kolem 8min.

Kolem náměstí se nachází spousta restaurací, kaváren a obchůdků. Jen si dejte pozor, abyste tam nejeli v neděli, protože kromě restaurací je jako ve všech Německých městech zavřeno.

Ovšem na druhou stranu, aspoň tam není tolik turistů a v pohodě zaparkujete téměř všude, protože je v neděli parkování zdarma.

Bohužel nám chvilkama pršelo a tak jsme zbytek města ani moc neprocházeli. Byli jsme tam ve 4, s mým kamarádem a jeho sestrou s přítelem (řidičem z povolání – důležité info pro budoucí část).

Největší vzrůšo se nám stalo až cestou domu, když jsme jeli domu autem (do většího městečka u Mnichova).

Dala jsem blinkr, že budu odbočovat doprava, když si pomalu přibrzdím a najednou auto škublo po malém nárazu. No a protože byla tma, nějak trvalo, než nám došlo co se stalo. Někdo do mě naboural… Tak jsem dala čtyřblik a všichni jsme vylézali abychom se podívali co se stalo. Když najednou se auto rozjelo a začalo ujíždět. Já se nestačila ani vzpamatovat a jen tak tak jsem si stihla zapamatovat kus SPZ, jenže auto jelo tak rychle a v té tmě nebylo moc vidět, že jsem si jí celou nezapamatovala. Steffi přítel mi vytrhnul klíče z ruky a ať si rychle nastoupíme a pohotově vyjel za ním… No jo, jenže my ho už neviděli a nemohli jsme tak vědět kam jel, takže jsme chvilku jeli po hlavní, jestli náhodou tam někde nejede, ale bohužel.

No naštěstí se nikomu nic nestalo, dokonce ani na autě není ani škrábanec.

Každopádně z toho plyne ponaučení, nevystupovat z auta dřív, než řidič co vás naboural, protože nikdy nevíte, jestli to hodlá řešit, nebo ujet.

 

Outfit: Top – H&M / Kalhoty – Levis / Bunda – Zara / Boty – Armani / Brýle – Gucci / Kaleka – Moschino

 

bottom of page