top of page

Dárky na poslední chvíli

Aktualizováno: 1. 11. 2022

Asi nebude málo lidí, kterým stále chybí dárky. I mě některé chybí i když spíš jsou to drobnosti. Proto jsem si pro vás připravila tipy na vánoční dárky, které seženete a stihnete je zabalit pod stromeček. Také se s vámi podělím o tip, který nám ulehčuje práci s vymýšlením dárků, abychom jeden druhému nekoupili blbosti, ale opravdu udělali radost.

Kabát TAM ARA // Pásek Hermes // Kabelka Bottega Veneta // Boty Edited // Svetr Arket
Kabát TAM ARA // Pásek Hermes // Kabelka Bottega Veneta // Boty Edited // Svetr Arket

V první řadě bych vám ráda představila české "slowfashion" značky, za kterými stojí mé kamarádky. Každá z nich má trochu jiný styl a u každé najdete "neutrální" dárky, které potěší každého obdarovaného. Mají e-shop, takže snadno najdete produkty skladem a dokonce si je můžete případně vyzvednout i osobně. Stačí se domluvit.


TAM ARA - Tamara, která za značkou stojí se zaměřuje především na vysokou kvalitu materiálů. Najdete u ní pouze věci z kvalitní vlny, kašmíru, hedvábí v ležérním stylu. Doporučuji mrknout hlavně na vlněné šály či hedvábné masky na oči, které si zamiluje každý.


DOMA Collection - je celkem nová značka za kterou stojí Bára s její mamkou. Najdete tu především černé, bílé či krémové odstíny basic triček a mikin. Takové jednoduché tričko je naprosto perfektní kousek, který nesmí chybět v žádném šatníku muže i ženy a z módy nikdy nevyjde.


Janine made by love - Janine miluje barevnou a velmi ženskou módu. Proto u ní najdete originální kousky. Pokud si nejste jistí výběrem co by se mohlo vaší drahé polovičce líbit, má krásná hedvábná tílka - vhodná na každou příležitost (od plesu, rande, pracovní schůzku i na spaní). Pro kluky má třeba originální trička s výšivkou. Aktuálně finišuje web, takže mrkněte spíš na její Instagram @janinerezacova a napište jí tam.


Kašmírový kabát na míru od TAM ARA
Kašmírový kabát na míru od TAM ARA

Pokud si na lokální fashion kousky netroufáte a chcete sáhnout po klasice, máte několik možností, co se e-shopů týče, abyste měli jistotu, že stihnou dorazit.


Plasmakosmetika - za značkou stojí jedna z našich dlouhodobých klientek. A vím, že doručení stíhají při objednávce do cca 20.12. Doporučuji koupit plasmagel, protože to je takový zázrak v lahvičce na všechno. Od akné, přes vrásky, po jizvičky i spálení.


Notino - vzhledem k dlouhodobé spolupráci už mám odzkoušeno, že vánoční balíčky opravdu stihnout doručit do pár dní i v tomto předvánočním období plném shonu. Já jsem třeba předevčírem objednala a zítra mi má balíček dorazit. Letos tam nenajdete už jen klasickou kosmetiku nebo třeba tolik oblíbené vonné svíčky, ale také domácí drogerii, ale i zdravé dobroty nebo vitamíny.

Maska na vlasy Aesop a vonná svíčka Lalique z Notino
Maska na vlasy Aesop a vonná svíčka Lalique z Notino

No a pokud chcete něco netradičního a potrpíte si spíš na zážitky než na hmotné věci, doporučuji mrknout na Amazingplaces, kde je nespočet tipů na krásné ubytování a výlety. Nebo třeba koupit voucher do různých restaurací a barů ve vašem okolí. :)


My si letos řekli, že si nebudeme dávat žádné velké dárky, ale koupíme si jeden velký – společný ke kterému se nemůžeme rozhoupat už pěknou dobu. A tak jsme využili Black Friday a koupili si novou televizi. Já nejsem zrovna člověk, který by musel mít novou a největší telku, ale na druhou stranu, když po 8h ticha (jako pracující na homeoffice musím mít absolutní klid a ticho) chci trochu ruch, zapínám si televizi často jako kulisu. A ta naše má už určitě 10 let. :D Takže upgrade byl na čase..


Ale i tak mám pro vás slíbený tip, jak nekupovat blbosti a zároveň nezkazit překvapení a potěšit obdarovávaného, tím co si skutečně přeje. Dej mi dárek. Ano, tak se jmenuje stránka, kterou používám už od jejího objevení. Asi 3 roky. Vedeme si s Míšou seznam a zapisujeme si naše přání.


bottom of page