top of page

Domácí spa

Miluju domácí relax a dopřávám si ho celoročně. I když není zrovna mordor v podobě lockdown.. Ukážu vám nějaké moje tipy, které používám a aplikuji pravidelně. Samozřejmě za běžných okolností chodím také do sauny, to je pro mě maximální relax a upřímně jsem celkem smutná z toho, že je zavřená a nemůžu tam nyní jít a hlavně ani nevím kdy už budu moct. Ale tak snažím si to alespoň doma vynahradit nějak jinak.

Boty - Edited // Kožené sako z Vinted // Svetr Arket // Džíny Levi's
Boty - Edited // Kožené sako z Vinted // Svetr Arket // Džíny Levi's

Čtení módních časopisů

To je pro mě jedena z forem relaxu, který si dopřávám celkem málo. Buď čtu časopisy v létě u moře, nebo naopak s horkým čajem v zimních a podzimních měsících. Ale bohužel mi přijde, že kvalita většiny časopisů šla raketovou rychlostí dolů...


Čtení knížek

Miluju čtení naprostých oddechovek, kdy člověk nemusí vůbec přemýšlet, ale také různých vzdělávajících knih (nejlepší jsou z nakladatelství Melvil), nebo seberozvojových třeba o kvantové fyzice.


Pití čaje

To je můj každodenní milovaný rituál. Miluju luxusní čaje Kusmi Tea a každý den o páté (no fakt!) si dám mezi prací čaj a něco dobrého.


Nakupování dárků

Protože se blíží Vánoce, tak i tohle je pro mě celkem relax. Vybírat komu co daruji je prostě zábava, ale nakupuji s rozumem! O to se chci s vámi podělit v příštím článku. :)


Psaní článků

No nebudu tvrdit, že mě to nebaví. Baví! Jen na to už není tolik času. Mít ovšem možnost se vypsat ze svých pocitů, ať už na papír, nebo na blog, je můj osobní relax. Už téměř 2 roky si píšu 5 letý deník, kam zapisuji, co se mi ten den událo, co jsem zažila a co si chci zapamatovat. Stejně tak, jako číst pak zpětně tyto informace, je zábavné.


Vana

Vanu si dávám asi tak jednou za měsíc. Ale jsem extrémně háklivá na to, v čem se koupu. Takže pokud to není nějaký přírodní vysoce vyživující/relaxační olej, tak dávám přednost koupelové mořské soli. Teď mám už několik měsíců nejradši Ahava sůl z Mrtvého moře. Je čistá, bez přidaných vůní a chemie a já to miluju. Vyjde ve finále stejně jako bomby do vany a přitom je o tolik zdravější. Sůl bojuje s kožními problémy, pokožku vyživuje a dodává potřebné minerály. Sehnala jsem jí na Notino.



Masky a péče o pleť

Další moje oblíbená relaxační činnost jsou různé pleťové rituály s čistě přírodní kosmetikou. Například můj pravidelný týdenní peeling od české přírodní kosmetiky YAGE. Ale také každodenní mazání a krémování obličeje. Momentálně mám pleť nějak moc suchou a tak jsem začala zkoušet vyživující krémy od Biodynamické kosmetiky DieNikolai. No a k tomu samozřejmě patří pravidelné masáže pomocí faceroller a GuaSha.


Spánek

No, nebudu lhát. Miluju spánek. :) Spím docela dlouho a poslouchám své tělo, když mi dává signál, že je unavené, jdu si lehnout (samozřejmě pokud mám tu možnost). Ale snažím se nepřepínat, protože věřím tomu, že když člověk své tělo poslouchá, ono se mu odvděčí. Sice chodím spát celkem pozdě (snažím se teď trochu změnit režim), tak vstávám také pozdě. Snažím se dopřát si 9-10h spánku denně, což pro někoho může být opravdu hodně, ale prostě já to potřebuju. Pokud spím méně, než 9h, tak se necítím úplně fresh a fit.


Hledání inspirace

Patří to mezi mé relaxační činnosti. Miluju hledat inspiraci na focení, oblékání, homedecor a cestování. Ideálně u zahraničních blogerek na instagramu. Fotky si ukládám a pak se k nim ráda vracím.


Jídlo

No a samozřejmě také dobré jídlo! To je panečku relax, narvat si pupík! :D Teď si pro něj jezdíme pravidelně vždy do nějaké pro nás ještě neozkoušené restaurace a děláme si hody doma.


bottom of page