top of page

Home Office

Aktualizováno: 4. 1. 2021

Karanténa v plném proudu. Jak probíhá u nás? A jaká opatření jsme doma udělali, aby se nám tu spolu žilo lépe, když už tu jsme zavření na pár metrech čtverečních? Co bych vám doporučila, abyste ne/dělali? Jak probíhá můj den v karanténě, který se teď vlastně až tolik neliší od běžných pracovních dní?


Já pracuji z domova vlastně pořád, nemá pro mě cenu pronajímat si kancelář, když nemám žádné klasické zaměstnance a s kolegy pracujeme všichni v online světě, takže komunikace a práce z domu naprosto stačí.



Takže takhle nějak momentálně vypadá můj home office. Já vím, že by se nemělo pracovat z gauče, nebo v posteli, ale já si prostě občas nemůžu pomoct :D a teď když je doma i Michal, nemám moc na výběr - obsadil mi totiž pracovní stůl s jeho stolním počitačem. Na druhou stranu, nepřijde mi, že bych byla nějak méně produktivní, nějak to na mě nemá vliv kde a jak pracuji.


Také máme doma 2 místnosti, takže je pro naší koncentraci lepší, když pracujeme každý v jedné místnosti a tím pádem na mě zbyla ložnice. Je to samozřejmě dočasný stav, protože už brzy začne zase nahrávat, ale teď jsme to takhle provizorně vyřešili a když už je mi to válení nepohodlný, jdu si sednout k jídelnímu stolu.


Dopoledne uvařím, pak zase pracuji a k večeru se vyměníme a já si jdu hrát WOW na jeho počítač a on si třeba brnká na kytaru nebo kouká na televizi.


Co k mojí práci doma opravdu potřebuji?


Klid a ticho, takže žádná hudba, nebo nedej bože televize. Tu pustím maximálně jako kulisu až v pozdějším odpoledni, kdy se už nepotřebuji tolik soustředit a začnu spíš postupně vymýšlet kreativní věci - tam se dostanu do flow a jde to samo i kdyby trakaře padaly.


Kvalitní a pořádná technika je prostě základ. Dělám v online, kde jsou nároky na fukční a rychlou techniku prostě velké. Nemohu být bez pořádného telefonu, který se neseká a taky skvěle fotí (veškeré mé fotky jsou focené na telefon, protože tahat s sebou foťák je pro mě spíš peklo, než radost). A samozřejmě pořádný počítač a rychlé připojení na internet je prostě nezbytné.


Také je pro mě důležitá čistá voda na pití, abych pravidelně doplňovala tekutiny. Musím ji mít pořád po ruce.


Další věc, kterou potřebuji k práci je uklizený prostor kolem mě. Nedokážu se soustředit, když je doma bordel jak po výbuchu (nebo alespoň nesmí být na očích, aby mě rozptyloval).


Na to navazuje i hezký, světlý, vzdušný a voňavý prostor. Máme doma hodně oken a stůl přímo u okna, jsem za to vděčná, protože by se mi jinak tak dobře nepracovalo. Taky často větrám, abych měla čistý vzduch a lépe se mi přemýšlelo. Jsem na to celkem citlivá a hezké vůně mě uklidňují, takže i bytové vůně mají u mě svou velkou roli. Jenže svíčky jsou na mě moc silné a pálím je spíš vyjímečně. Takže mají v našem bytě čestné místo difuzéry. Miluju nejvíc tenhle Mediteranea CULTI z Notino. (dlouhodobá spolupráce :) Mám ho už přes rok a pořád ho je půlka. Dala jsem ho i tátovi do kanclu a je s ním moc spokojený. Vůně roriž není přiliš silná, aby vás bolela hlava, ale dostatečně silná, aby jemně provoněla byt/kancelář. Takže i přes vyšší cenu se opravdu vyplatí ho pořídit a čím větší, tím se to vyplatí opravdu víc. A další výhodou je, že jsou plnitelné, takže stačí jen následně kupovat náplň.


Abyste to doma měli pěkné, vybírejte si také nerušivé, ale estetické dekorace. Velký výběr mají třeba na Bonami.



bottom of page