top of page

Kam na 3 denní výlet na Rhodosu?

Rhodos je jedním, z nejzajímavějších a nejteplejších ostrovů v Řecku. A proto se nemusíte bát, vydat se tam jak brzy v Květnu, tak klidně i v pozdním Říjnu. Ostrov je kouzelný svými rozmanitými plážemi. Každá je úplně jiná a tak máte jedinečnou příležitost navštívit každý den, něco úplně jiného.

Pokud si chcete zapůjčit auto, bude vám bohatě stačit na 3 dny. Pokud jedete s agenturou, zeptejte se delegáta, jestli by vám nějakou půjčovnu nedoporučil. Protože většinou to máte jištěné ze strany vaší cestovní agentury a pokud se něco stane, vyřizuje to za vás ona. Pokud jedete na vlastní pěst, zeptejte se v autopůjčovně, jak je to s pojištěním, při nehodě.

Doporučuji, půjčit si auto (je jednak bezpečnější, pohodlnější a cenově srovnatelné), pokud nechcete auto, tak jedině 4kolku (my měli to nejlevnější – Škoda Citigo). Motorky bych se vyvarovala už z toho důvodu, že s ní neprojedete všechny hrboly a také to je méně bezpečné. Až budete jezdit po silnici, vždy před prudkou zatáčkou zatrubte. Většina řidičů totiž nedodržuje svůj pruh a zatáčky jsou opravdu prudké. Také na Řeckých silnicích platí „nepsané“ právo silnějšího.

Pokud si půjčíte auto jen na výše zmíněné 3 dny, rozdělte si to podle destinací, které chcete vidět. My to měli takto:

1. Den 

Prasonisi – místo, vodních sportů. Je zde jemný písek a fouká tu mírný až pořádný vítr. Dejte si pozor a parkujte dál od moře, protože když je příliv, je maličký ostrov od ostrova Rhodos oddělený mořem a často se stává, že řidiči zaparkují velmi blízko moře a auto jim zapadne tak, že už neodjedou. My to spojili s krásným až kýčovitým městečkem Lindos, které je po pravé straně ostrova.

2. Den

Jeďte po pravé straně ostrova na nejznámější pláž Anthony Quinn. Tady se jen vykoupejte, zašnorchlujte a jeďte jinam, protože je to sice krásné (jsou tam i červené hvězdice a tak), ale je tam věčně plno. Kousek na ní, jsou lázně Kalithea, které si můžete projít, nebo se koupat na pláži, která je z velikých kamenů, které obývají hejna ryb. K pozdnímu odpoledni/navečer se vydejte do starého města Rhodos. Doporučuji vyzkoušet jednu z místních rybáren a dopřát si tác pro 2, kde je mix ryb a mořských plodů.

3. Den

Jeden celý den si nechte, abyste viděli i krásné vnitrozemí, Kde si v místních vesničkách můžete koupit místní olivový olej, pravou mořskou sůl, nebo jejich pálenku. Vydejte se k jediné pitné nádrži ostrova. Vezměte si s sebou repelent, létají tam komáři, ale je to zajímavá scenérie. Spojit to můžete cestou do údolí motýlů, které se nachází na severu ostrova. Motýli se zde páří a proto jich zde najdete opravdu stovky. Než se tam vydáte, zeptejte se místních, jestli už v páření začali, jejich doba se totiž mění v souvislosti s počasím. Pokud vám zbyde čas a máte rádi vlny, vydejte se na levou stranu ostrova, kde fouká vítr a bývají tak velké vlny.

No, protože se celkem bojim vody (pokud neni uplně rovná hladina, tak tam většinou maximálně smočím kotníky), tak já si tady moc nezaplavala, ale zato Kuba, ten byl celý bez sebe. ??

bottom of page