top of page

Oči a obočí v hlavní roli

Už to trvá téměř rok. Čas, kdy nám z pod roušky vykukuje jen horní polovina obličeje. Věnujme jí tedy trochu zajímavějšího a pečlivějšího líčení. Našla jsem si nové zajímavé produkty na líčení očí a obočí a tak se s vámi o ně ráda podělím.


Na obočí je poslední roky kladen velký důraz.


Já jsem používala léta tužku na obočí od Couleur Caramel. Měla na druhé straně hřebínek, kterým jsem ho také učesala a barvu lehce a přirozeně rozmazala. A vlastně jsem s tím byla celkem spokojená... Ale nějak mě poslední dobou lákalo způsob a úpravu obočí změnit a zkusit taky trochu něco jiného. Jenže, já se bojím (a aktuálně stejně ani nemůžeme) jít na úpravu obočí do salónu. Buď toho, že se mi to pak nebude líbit, nebo, že se netrefí s barvou. Ale taky ta obočí ala Brežněv mi na můj celkem malý obličej přijdou prostě moc výrazná. Málo kde a málo na kom se mi doopravdy líbí. Takže jsem ze začátku chtěla sáhnout po něčem, co mi nezůstane x týdnů, pokud se v tom nebudu cítit dobře. Hlavně bych řekla, že svoje obočí mám celkem husté a hezké, takže není ani potřeba nějak zvlášť ho upravovat či zvýrazňovat.


Sáhla jsem tedy po řasence na obočí. Je to zabarvený gel, který vám obočí nejen lehce obarví, ale také vyčeše a zafixuje. Z přírodních značek jsem nic podobného nenašla a tak jsem se rozhodovala mezi klasickými značkami. No a zvítězil YSL.

Tuhle značku celkově dost zbožňuju, toužím jet kvůli tomu do Maroka a aktuálně si chci také koupit k narozeninám sluneční brýle.

No a nezklamala. Vybrala jsem si nejsvětlejší odstín - pro blondýnky. A opravdu mi sedí jak "prdel na hrnec". Není ani moc tmavá, ale na druhou stranu obočí hezky oživý a zvýrazní. Hlavně ta fixace a rozčesání jsou super, takže u tohoto způsobu zůstanu nějakou dobu. Pokud stejně dlouho jako u tužky na obočí, tak asi odhaduji 5 let. :D

Co se líčení očí týče.


Aktuálně se už po 4 letech musím zbavit mé oblíbené hnědé tužky od Maybelline, protože se začínám obávat o zdraví svých očí (měli byste takové věci měnit alespoň maximálně po 2-3 letech a vzhledem k tomu, že na té tužce je i taková ta vatová houbička, tak tu je potřeba měnit ideálně po půl roce max po roce..). Ale co vám budu, loučení je s oblíbeným produktem těžké. A hlavně ho už nevyrábí.. No bohužel. Takže jsem začala hledat náhradu - hnědou tužku s houbičkou na druhé straně, abych si mohla líčení lehce rozmazat do ztracena.

No a vyhrála hnědá tužka Sisley (spolu s ořezávátkem - juchů). Jsem s ní celkem spokojená, ale budu si muset trochu zvyknout, protože ta moje původní byla trochu měkčí a mnohem tlustší, takže se lépe roztírala. Ale věřím, že je to spíš o zvyku no..

Řasenku používám už léta od Avene a nemám potřebu jí měnit. Je s termální vodou a vhodná i pro citlivé oči - což já celkem mám. Také gumový kartáček mi vyhovuje víc, než ty klasické. Je příjemná, lehce se odlíčí a pokud nepoužiju nějaký extrémně mastný krém pod oči, nebo nemám citlivou chvilku s potokem slz, tak drží jen tam, kde má - tedy na řasách. Dokonce mají i 2 barvy, ale já mám ráda černou klasiku. :)

Bohužel z přírodních řasenek jsem zatím nenašla žádnou, která by splňovala moje přísná kritéria - buď se rozmazávala (nejčastější problém u přírodních řasenek), nebo nelíčila hezky (slepovala, neprodlužovala, nerozčesávala, atd.), nebo neměla vhodný kartáček. Takže zatím hodlám být dál věrná Avene. :)


bottom of page