top of page

Paříž. Paříž…

Aktualizováno: 15. 1. 2020

Paříž. Město o kterém jsem snila celou pubertu. Naši na to moc nejsou, takže nějaké cestování po městech po Evropě mi nechali hezky až budu samostatná a budu je objevovat s kamarádkami nad sklenkou dobrého vína. A přesně takhle se teď představuji za týden.


Představuji si sama sebe, jak sedím v pařížské kavárničce plné typických pařížanek. Vkusně oblečených, černovlasých a štíhlích, které v jedné ruce držíc cigaretu, v druhé sklenku červeného vína a na stole před nimi leží klasická francouzská bageta.


Já miluju jídlo. A proto se strašně těším na všechny ty francouzské pochoutky. Jen si asi budu muset vzít nějaký slovník správné výslovnosti. 😀 Bagety. Cibulačku. Quiche (to miluju). Šampaňské. A jsem dokonce odhodlaná zkusit i šneky (i když to nevím, šnek je pro mě od malička spíš kámoš a kámoši se nejí). Ale je fakt, že to i žába a žabí stehýnko jsem už ochutnala. I když vlastně nevím, jestli v té pravé podobě (přesmažené na RfP minulý rok). 😀 Moc se těším, protože mi francouzská kuchyně přijde spíš slaná než sladká a tak je tam toho spoustu, co musím nutně ochutnat. Předpokládám, že to dopadne jako v Barceloně, kdy veškerý můj budget padnul za jídlo a pití. 😀

Co se památek týče. Zřejmě navštívíme Louvre (spíš z nějaké kultivované povinnosti, protože jsme tam ani jedna nebyla a člověk by to měl aspoň jednou v životě vidět). Ale pak kromě Eiffelovi věže se chci jen courat a nasávat místní atmošku.

Obchody. Ráda bych narazila na nějaký vintage obchůdky a zajímavá zákoutí, o kterých ví jen místní obyvatelé. Čím jsem starší, tím méně si potrpím na běhání od jednoho k druhému. Člověk se pak vrátí z takové dovolené víc unavený, než odpočinutý. Takže tomu spíš nechávám volný průběh.

Boty Botega Venetta // Jeansy & kabát Levi’s //


A co s sebou? No a abych zapadla do davu. Nebo se možná aspoň trochu cítila, že jsem do něj zapadla. Vymýšlím už teď co si vezmu na sebe. Co si vezmu sebou. V čem tam budu chodit. Jak se líčit? Dokonce si i hraju s myšlenkou červené rtěnky, kterou už pěkných pár let nepoužívám. Dokonce i nehty jsem si nalakovala na bordó. Stejný odstín je od Yves Saint Laurent s číslem 75.

Pár kousků oblečení mám už jasných. Jsou to mé poslední úlovky jako:

  1. kožený kabát z Vinted (20 let starý a přesto vypadá jako nový)

  2. nová ledvinko/kabelka, kterou jsem dostala od značky Kazar během představení jejich krásné kolekce

  3. bledě modrou hedvábnou košili z Lula Vintage Prague

Ale nemám zatím tušení, jaké si vezmu boty, kalhoty a vlastně všechno otatní. No a to jsem upřímně jsem chtěla začít balit už týden před odletem (tak moc se těším). Btw. letím za asi tak 5 hodin. 😀

No a protože pařížanky jsou známé svým minimalistickým stylem, tak kdybych chtěla zapadnou, vezmu si vše potřebné na základní líčení: řasenku, černé přírodní linky Lumene (poznávací znamení), (asi i tu červenou rtěnku) a hlavně papírky na zmatnění Chanel. To je jedna z věcí, které jsem si zamilovala a žádnou přírodní alternativu zatím nenašla, ale vzhledem k tomu, že vydrží opravdu dlouho (klidně i rok), tak mi to tak nevadí, stejně jako trochu vyšší cena. Jsou lehké, vejdou se do každé i nejmenší kabelky a spolu s velkým zrcátkem jsou nejlepším pomocníkem během celého dne.

Papírky na zmatnění Chanel // rtěnka Dior (kterou jsem dostala darem ve Vogue) // přírodní linky na oči Lumene // kabelka Kazar


bottom of page