top of page

Sluníčko, sluníčko

Konečně! Letos mi ta celá zima a ošklivé počasí přišly nekonečné. Takže mám radost, že se konečně může chodit venku v lehkém oblečení, sluníčko nám dělá veselou náladu a svítí nám při tom do oken (i když to těch našich bohužel moc né). Ovšem nemůžu se zbavit dojmu, že touhle dobou jiné roky bylo už dávno mnohem tepleji. Pamatuji si třeba svůj svaťák, kdy se kluci dokonce koupali!

Outfit: Sako Max Mara (z Vinted) // Džíny Levi's // Kabelka Fendi (Vintage) // Brýle Balenciaga // Boty Dr.Martens
Sako Max Mara (z Vinted) // Džíny Levi's // Kabelka Fendi (Vintage) // Brýle Balenciaga // Boty Dr.Martens

Sluníčko je potřeba! Dodává nám spoustu energie, tepla i tolik důležitý vitamín D. Dodává naší pleti barvu a my se na něj po dlouhé zimě vždycky tolik těšíme! Ale stejně jako nám sluníčko dává, nám může i brát a proto je potřeba zacházet s ním opatrně. Nikdo neříká, abyste si občas nesedli na sluníčko, ale účelné opalování se, není nic moc zdravého.


Ochrana JE důležitá!

A i když ještě není počasí na opalování a koupání, tak bychom neměli zapomínat na obličej, protože nám sluníčko bohužel způsobuje nejen vrásky a pigmentové skvrny... Bohužel čím je člověk starší (a má k nim sklony), tím více by se měl sluníčku (nejen) v obličeji vyvarovat. Já jsem to se sluníčkem měla vždycky trochu jako něco za něco, protože mi na akné sluníčko extrémně pomáhá, ale nemohla jsem zase kvůli němu používat žádná krém, ale právě naopak pro vrásky je sluníčko naprostá katastrofa a bez kvalitního krému rovnou dablovaná. Takže sotva jsem se zbavila akné, tak začal boj s vráskami.. Super :D ...


Letos jsem tedy poprvé hledala něco na obličej (konečně mám totiž pleť se kterou jsem spokojená). Něco, co mi bude vyhovovat, bude k mojí pleti extrémně šetrné, nebudu ho na platit cítit, bude mít dostatečný faktor a zároveň bude jemně zbarvené. Jo jsem náročná! :) A tak jsem letos na doporučení kamarádky sáhla po obličejovém fluidu od Avene.

Tenhle ochranný tónovací fluid Avene je bez chemických filtrů, což je pro mě jedna z naprostých priorit! Také je určen i pro citlivou pleť, kterou hydratuje a zároveň je voděodolný (což se hodí nejen v létě u vody, ale také v MHD :D).

Je barevný, takže lehce kryje a zároveň má ideální SPF 50 UVB/UVA. Na první pohled se mi zdál možná až moc tmavý a hutný (ale asi to bylo spíš tím, že jsem žádný makeup nepoužila asi 2 roky), ale když ho rozetřete po obličeji, tak je to opravdu jen lehký fluid. Nevím, jak by barevně seděl úplně porcelánově bílé pleti, tam by to možná bylo už moc tmavé, ale já jsem sama o sobě také hodně světlá a hezky se mi vstřebá. Zachvilku ani nevíte, že jste si na pleť něco dávali a přitom jeho ochrana je opravdu poctivá!

Ale kdo nemáte rádi zabarvené krémy, tak mají i bezbarvou variantu - Avene Sun Minéral. Na ten se chystám v létě, abych ho také vyzkoušela. Já od používám krémy od Avene i na tělo a jsem s nimi moc spokojená, ale o tom si řekneme zase příště, ať mám o čem psát i v létě.


Každopádně jsem začala přemýšlet nad tím, že když už nebudou v létě žádné festivaly, tak bych si ráda našla nějakou jinou letní zábavu - třeba plachtění. Plánujeme sice jednu dovču u moře, ale líbilo by se mi, kdybych si na letošní rok našla a vyzkoušela něco nového. Nějaký letní sport a to i přesto, že se vlastně tak trochu bojím vody. :D

Fluid Avene - všimněte si jeho barvy na mém ukazováčku
Fluid Avene - všimněte si jeho barvy na mém ukazováčku

Příspěvek je vytvořen ve spolupráci s NOTINO

bottom of page