top of page

Tips on trips

Nám se blíží cesta do USA, kam Kuba jede pracovat a já se přidala, protože je to podle mě nejlepší možnost jak se tam v nejbližší možné době dostat.

Vytvořila jsem tedy mix oblečení a doplňků, abych vám ukázala jak se nejlépe sbalit na cesty a jak si vybírám věci, které si s sebou vezmu a které nechám doma. Jelikož je cestování náročné a pokud jedete a jaře a ještě k tomu na 2 týdny, tak nevíte jaké bude počasí. Také pokud máte v plánu hodně chodit, je potřeba sbalit věci co nejúčelněji.

 

Vždycky si dejte pozor, abyste mohli jednotlivé kousky kombinovat a každý den mít jiný a přesto stejný outfit. 

 

Já jsem spíš minimalista a v oblečení dávám přednost černé/šedé/bílé/ a tyto barvy kombinuji s barevnými doplňky abych outfit oživila.

(Jediné co z tohoto outfitu již není k sehnání, jsou zebrovité boty od DKNY, které jsem pořídila na Asosu před 2 rokama. Jinak odkazy na jednotlivé kousky najdete vždy po kliknutí na podtržená slova)

Boty Nejdůležitější je, mít pohodlné boty (vždy berte boty, které máte prošlápnuté, aby se vám nevytvořili po chození puchýře). Já mám vždycky jedny tenisky na dlouhé tůry a do deště, jedny slip on pro jejich pohodlnost, ale zajímavý vzhled (ze zásady si je kupuji jen barevné, chlupaté, nebo jinak ujeté) a také jedny balerínky nebo sandálky, které jsou ověřené, že v nich mohu strávit v pohodlí celý den i kdyby bylo opravdové vedro, nebo se šlo k vodě.

Doplňky Nejsem moc na špetky a tak mám jen obyč náramky a popřípadě provázky (tento je ze ZOOT), které si mohu zavázat pokaždé jiným způsobem kolem krku, ruky, nebo nohy. Červený náramek mohu mít na ruce celou dobu, protože se hodí ke každému oblečení. Brýle beru pouze jedny, vždy takové, které jsou skladné do kabelky a zároveň se hodí ke všemu (takže neutrální barvy, maximálně zrcadlová skla). Hodinky beru neutrální abych je mohla mít na ruce každý den a neřešit tak, zda se hodí nebo nehodí k outfitu – přece jen v cizině nechcete aby vám uletělo letadlo a hlídat si čas na ruce je nejpraktičtější.

Kabelka Beru vždy jednu body cross (kabelka přes rameno) o kterou se nemusím starat ani ji držet v ruce, ale tak velikou, abych do ní schovala brýle, foťák, peněženku a mobil. V outfitu je zářivě žlutá kabelka od Karla Lagerfelda, která je nejen luxusní, ale i zábavná a na jaro uplně ideální. Tentokrát mě opravdu zaujaly batohy od českých návrhářek – ProjectBagsGirls a tak mám v plánu si jeden pořídit (mě nejvíc zaujal viz spodní fotka, na který jsem narazila v showroomu u Revoluční ulice). Narvete do něj i lehký svetřík, když vyrážíte ráno a vracíte se večer, také je stylový a hodí se opravdu ke všemu.

Oblečení Jeansy beru minimálně dvoje (nikdy nevíte jestli si nesednete na žvejku, nebo vám nerupnou na zadku, takže mít dvoje je nutnost). Já beru vždy jedny tmavé a jedny světlejší. Pokud ste milovníci šatů, určitě si vemte takové, které využijete i k vodě, ale i na procházku, nebo do divadla. Já zvolila tyto černé – neboť malých černých není nikdy dost. Hlavně to šněrování je oživením, klasických, černých mini. Overal, teď je to velmi módní záležitost, kterou stejně jako šaty, když dobře zvolíte, můžete použít i na procházku po centru, ale i večer na párty, nebo romantickou večeři. Trička, těch beru podle dní a možností. Barvy vybírám hlavně neutrální, ale jedno nebo 2 zajímavé taky neuškodí. Toto New York mě zaujalo, protože bylo tématické k našemu výletu. Bundu beru většinou jednu koženou a jednu nějakou větrovku, tento stříbrný bomber je z H&M a je fakt super! Kombinovat ho můžete i s overalem, nebo šatama.

 

Brýle – Ray Ban / batoh – ProjectBagsGirls / náramek – Ade – Be Jewellery / kabelka – Karl Lagerfeld / hodinky – Daniel Wellington / provázek na krk – pieces accessories / Slip on – DKNY / tenisky – Nike / balerínky – Raid Carte / Tričko – Dorothy Perkins / kalhoty černé – Noisy May Lucy / overal –  Miss Selfridge / bomber – H&M / kalhoty světlé – Dorothy Perkins / Šaty – LYDC

 
bottom of page