top of page

4 restaurace, které musíte v Praze navštívit

Aktualizováno: 15. 7. 2020

Kam v Praze vyrazit na skvělé jídlo, které bude zároveň i nevšedním zážitkem? Mám pro vás pár tipů!


Na první místo musím dát jednoznačně restaurace Mlýnec.

Tradiční česká jídla podávaná netradičním způsobem udělají. Výhled na Karlův most je jen třešničkou na dortu. Naprosto fantastická obsluha, které se nedá nic vytknout. Výtečné menu i kvalitní vína.


Aureole je restaurace ve které jsem ještě nebyla, ale už se tam chystám hodně dlouho!

Ten výhled musí být famózní a dle fotek budou drinky i jídlo snad stejně skvělý. Mám to na seznamu už pěknou dobu, ale nějak nebyl čas kdy se tam dostat. A i z toho důvodu si to (tak trochu pro sebe) píšu na tenhle seznam.


Další restaurací je Spices v hotelu Mandarin.

Když jsme tam byli před 2 lety s Michalem, tak jsme odcházeli tak nadšení, jako skoro z ničeho! Famózní a naprosto ojedinělá kuchyně. Ty chutě byly tak zajímavé a výtečné, že si naprosto zaslouží zde být! Když kliknete na fotku níže, uvidíte víc fotek z naší návštěvy.

No a co určitě nesmím vynechat je restaurace Žofín.

Udělaly tam nově nádherný velký altán, který je doplněn nábytkem, květinami a působí to tam opravdu famózně!

Takže kam jinam jsme si s Janou měly udělat výlet a zajít vyzkoušet po dlouhé době zase něco jiného (vydaly jsme se na oběd a taky tak trochu řešit pracovní věci btw. Jana je přeborník v tipech kam na jídlo, víno či výlet :). Obě jsme si daly jídlo a i když musím říct, že před 3 lety mi tam jejich koncipovaná kachna v lokši chutnala víc, tak za zážitek a ochutnávku to stojí! Obsluha je pozorná a o základy etikety vás tu také neochudí (odsunutá židle, teplý ručníček na ruce a od obsluhy položený ubrousek na váš klín :).



A když už jsme byly v tom, tak jsme s Janou blejskly zase pár fotek. Protože nějaký outfit jsem vám neukazovala dost dlouho. :)

Kombinace šité košile na míru od TAM-ARA + pletených kožených bot Melvil & Hamilton (sehnala jsem je na Zalando Lounge, kde mají samé zajímavé akce, sháněla jsem podobné už pěkně dlouho, ale buď nebyla velikost, nebo nebyly kožené, takže mi tahle spolupráce vyloženě přišla vhod).

Kalhoty (jak jinak než) Levi's, které jsou mé oblíbené už druhým rokem a kabelka z amsterdamského trhu od farmáře, kterou mám 4 roky.

Košile TAM-ARA / Jeans Levi's / Boty Melvin & Hamilton / Kabelka od farmáře z trhu / Brýle Balenciaag
Košile TAM-ARA / Jeans Levi's / Boty Melvin & Hamilton / Kabelka od farmáře z trhu / Brýle Balenciaag
Boty Melvin & Hamilton
Boty - Melvin & Hamilton





bottom of page