top of page

Valentýnské radosti

Valentýn je podle mě jeden z nejkontroverznějších svátků. Někteří ho milují, druzí ignorují. Někdo rád oslavuje lásku, druhý kvůli tomu trpí větší depresí. Jak to máme my a jak se z tohoto svátku nezbláznit?

Kabát TAM ARA // Brýle Balenciaga // Džíny Levi's // Boty Dr.Martens

Dnes je 14.2 a my se stejně jako každý rok Valentýnem nenecháme nijak rozrušit. Materiální dárky si nedáváme. I když netvrdím, že by mi kytička neudělala radost, ale měla jsem před skoro 2 týdny narozeniny a kytičky z oslav mám ještě doma, takže chápu, že není úplně velká motivace nosit domu další.. :D Občas jí k Valentýnu dostanu, když ne - jako třeba letos, tak mi to nijak nevadí a neřeším to.


Pro nás je to hlavně hodně pracovní svátek. Většina klientů má vhodné produkty, celý měsíc se na Valentýna připravujeme a právě proto já osobně beru tento svátek opravdu hodně komerčně. Samozřejmě to není tak velké, jako Vánoce, ale i tento svátek je už hlavně businessový a materialistický. Miluju první Máj, protože ten je mnohem méně komerční a mnohem více "pure love" - a taky už je hezky teplo a sluníčko. :)

Ale ani to není tak, že bychom na Valentýna úplně zanevřeli. Většinou tento den trávíme spolu. Jdeme se projít, koupíme si něco dobrého k jídlu, atd.

Letos jsem dostala snídani do postele (to miluju!). Vlastně to byl spíš takový brunch, protože jsem posledních pár týdnů pořád nějaká unavená a nejradši bych jen spala, nebo se válela v posteli. Ale povinnosti volaly, takže následovala práce...

Odpoledne jsme se vydali na Malou stranu, protože jsem dostala hroznou chuť na moje nejoblíbenější nudle z NOI. Nakonec z toho nebyly nudle, ale celé valentýnské menu pro 2. Jídla bylo spíš tak pro 5. :D Tak mi to udělalo radost.


Využili jsme toho a šli jsme se projít kolem Petřína a uličkami směrem k Tyršovu domu. To sluníčko, mráz a sníh je prostě kouzelný a mě to poslední roky tak chybělo! Zima díky tomu získává úplně jiný rozměr.

Každou podobnou procházku beru aktuálně jako velkou událost a tak se hezky oblíknu, snažím se být kreativní a vymyslet si vždycky nějaký outfit s prvkem, který jsem ještě v téhle kombinaci neměla. Hezky se namaluju a využiju situace, kdy opustíme naše 4 stěny.

Teď v mrazech se vždy nejprve namažu krémem - od biodynamické kosmetiky Die Nikolai, protože to je jediný krém, který mé pleti nevadí. A v těch mrazech je to prostě potřeba. Make-up nepoužívám, protože mé pleti prostě nesvědčí a stále hledám takový, který mi bude vyhovovat. No a taky pravidelně mažu rty, protože je mám pořád vysušené.

Chtěla jsem si pořídit něco pro radost na líčení a pešek padnul na novou rtěnku, protože mám jen jednu. Nemohla jsem se rozhodnout kterou, protože sice toužím po jedné z Ingredients, ale tam jsem zatím neměla čas dojít a tak jsem se rozhodovala v rámci spolupráce s Notino, že si nějakou objednám spolu s mým balíčkem. Tu jednu jedinou mám od Perricone MD, ta je super hydratační - spíš takový obarvený balzám a mažu ho pořád, ale když chci změnu, tak jinou nemám.

Takže nakonec volba padla na rtěnku Bobbi Brown, protože jsem od ní nikdy žádnou neměla. Hlavně teď by každý potřeboval mít něco veselého, takže i já, milovník černé a minimalismu jsem sáhla po téhle barevné a skoro až kubistické.


bottom of page