top of page

Bytové difuzéry

Aktualizováno: 15. 1. 2020

Miluju když mám provoněný byt, ale svíček se bojím (že je zapomenu při odchodu sfouknout a vyhoří nám byt), ty vůně co fungují jako bytová voňavka mě nebaví, protože se musí pravidelně a manuálně stříkat třeba gauč či závěsy a vůně do zásuvky nebo ty automatické mi přijdou strašně chemické. Takže jsem fanouškem bytových difuzérů, které mám v každé místnosti a nemusím se o ně nijak zvlášť starat.


Jenže s bytovými difuzéry je to trochu peklo. Buď jsou šíleně drahé, nebo absolutně nevoní, nebo naopak voní až moc, nebo třeba rychle vyprchají. Vyzkoušela jsem jich za svůj život už několik a mám pro vás malé zhodnocení.

Ty levnější, které prodávají třeba v Kauflandu, se mi vůbec nevyplatily. Vadilo mi, že byly cítit po chemii a často ani moc neprovoněly byt. Sice jejich cena nebyla tak děsivá, ale když si to člověk přepočítá, že za 30ml dá třeba 150-250kč, tak to v porovnání s těmi kvalitními a velkými není takový finanční rozdíl.


Pak jsem před rokem a půl narazila díky jedné spolupráci na Cote Noire. Značku, která byla k sehnání pouze v Palladiu v Praze, nebo na internetu. Jejich vůně byly opravdu originální a daly se přirovnat spíš ke kvalitnímu parfému, než bytové vůni. Musím uznat, že jsem z něj byla nadšená. Vydržel 3/4 roku! To je fantastický a přitom nebyl ani nijak veliký (cca 350ml bych si tipla). Voněl jemně a příjemně, ale ne tolik jemně, aby nebyl cítit vůbec. Takže za mě velké plus, ale bohužel již není zřejmě k sehnání.

Když mi došel, koukala jsem se po difuzérech na Notino. Líbí se mi, že mají obrovský výběr a pokud si nejste jisti, můžete si objednat jen malé odstřiky k vyzkoušení. Také mají k dispozici náplně, takže nemusíte vždy kupovat celý difuzér, ale jen jeho náplň a ušetřit si peníze i planetu.

Já jsem nejvíc nadšená z difuzéru Culti. Trochu jsem se bála, protože jsem ho objednávala bez otestování, ale vzhledem k tomu, že jsem x let pracovala v parfumérii a už vím, které složky ve vůni mám ráda, tak jsem si vybrala dřevito-citrusovou vůni Culti Decor Mediterranea. No a naprosto jsem se trefila! Miluju ho! Nejenže krásně provoní celý byt, ale i vypadá luxusně! Takže má své čestné místo pod televizí jako dekorace a já už vím, že si jiný difuzér něž od této značky nepořídím. Cena je sice trochu vyšší, ale je ho 1litr a opravdu se ta investice vyplatí. A když dojde, tak si pak můžete dokupovat jen náplně.

Do předsíně jsem tedy chtěla objednat další, ale od Maison Berger Paris, no a to byla chyba. Celkem drahý difuzér, který má jen 125ml se mi vyloženě vypařil během měsíce, možná jsem v něm měla nechat jen míň tyčinek, ale kdo to mohl tušit. Ani design nebyl nic moc a působil spíš naprosto obyčejně. Sice mu musím uznat, že celá předsíň nádherně voněla, takže to na návštěvu dělalo dojem, ale poměr cena/výkon mě dost zklamal.

Další a můj poslední difuzér je přírodní a dostala jsem ho darem od značky Biooo v jednom PR balíčku. Je celkem malinký, ale voní za čtyři. 😀 Jen při dohledání ceny jsem byla celkem překvapená, že stojí taky skoro 500kč. Tady jsem už byla chytřejší a nechala pouze 3 tyčinky, protože voní i tak opravdu silně. Mám citrusovou vůni, měla by být relaxační a je pravda, že je mi velmi sympatická. Jen mi tedy taky přijde, že celkem rychle ubývá i s jen 3 tyčinkami.

A co vy a vaše zkušenosti s difuzéry? Máte nějaké tipy?

bottom of page