top of page

Chlupy všude kam se podíváš

Kryšpínek je sice čivava co váží asi tak 1,5kila. To je ovšem k nepochopení, kolik chlupů dokáže tak malý pes vyprodukovat. No a protože jsme si koupili opravdu nepraktický černý gauč, s látkou na kterou se přilepí úplně všechno, je luxování a vyčesávání nekonečný příběh.

Proto mě hrozně potěšilo, když jsem dostala díky výzvě od Blogerky.cz hrablo pro mini psy s dlouhou srstí od značky FURminator.

Na výběr máte z mnoha velikostí, já mám ten nejmenší možný.

Jelikož se mi zatím nejvíc osvědčil tangle teezer, tak jsem po rozbalení byla trochu skeptická. Jednak jsem si říkala, že je ten konec poměrně ostrý a také, že to nemůže nic vyčesat. Bála jsem se, že to Kryšpínovi nebude vyhovovat a bude se toho hřebenu bát stejně jako všech ostatních (kromě teezera).

No a tak jsme začali česat, nejdřív opatrně a pak jsem zjistila, že to nebolí, pouze na bříšku je dobré být opatrnější. Bylo tak pro mě milé překvapení, když si po 2 minutách Kryšpín lehnul i na záda a bylo vidět, že se mu to líbí. To jste mimo jiné mohli vidět i na mé včerejší instastory.

 

O vyčesaných chlupech ani nemluvím. Mohla jsem z nich pomalu poskládat druhého psa.

 

Takže, pokud nad tím uvažujete a nejste si jistí, zda se vyplatí ho pořídit, tak mohu říct, že je fakt super. Hlavně pro velké psy s dlouhou srstí si myslím, že to musí být spása z nebe.

Když už jsme byli v tom, tak jsme rovnou vyčistili zoubky, zajeli na očkování a nechali ostříhat drápky.

Řekněte mi, jaké máte tipy na hřebeny a vymoženosti pro mazlíčky vy?

bottom of page