top of page

Doma je doma

Aktualizováno: 14. 2. 2022

Doma je doma a to pro mě platí dvojnásob. Miluju cestování a výlety, ale vždycky se hrozně ráda vracím domů. Nejsem člověk, co by mohl žít dlouhodobě mimo domov. Stýskalo by se mi. :D Moje domácí pohoda a útulný byteček je pro mě v životě hodně důležitý.

Doma je doma
Doma je doma

I když si o sobě myslím, že nejsem zrovna dvakrát zdatná, co se týče home decoru, miluju to. Ráda si tvořím různé koláže a představuju si, co bych tady ráda změnila. Mám hrozně minimalistický styl a nemít toho moc vystaveného. Naopak. Mám radši vzdušný, až prázdnější prostor, aby šel rychle uklidit a opticky zvětšoval místnosti. Celý náš byt je bílý a dřevěný, doplněný o černé kovové detaily.

Doma si nějak zvlášť nepotrpím na změny, takže vlastně na ty své vytvořené koláže často jen koukám a než se rozhodnu něco změnit, trvá mi to několik měsíců, někdy i let. :D Naštěstí Míšovi je to fuk a být to na něm, doma se nemění vůbec nic. :D


Ale jak byl covid a my byli doma ještě víc než obvykle, tak jsme se během minulých 2 let pustili do celkem dost změn. Kromě toho, že nám odešlo několik velkých spotřebičů, které jsme měli maximálně 5 let (pračka, lednička, myčka), jsme vyměnili i naší černou sedačku za světlou, předělali koupelnu, dokoupili botník do komory a nedávno přesunuli jídelní stůl na druhou stranu obýváku. Všechno jsme sháněli a kupovali přes internet. Je pravda, že je to pro nás mnohem pohodlnější, levnější a nemusíme se starat o odvoz. Jedním z mých oblíbených webů pro vyhledávání doplňků do domácnosti a nábytku je Favi. Hlavně kvůli jejich obrovskému výběru a možnosti mnoha filtrů, který mi vždy pomohly, když jsem hledala něco extra specifického, třeba když jsem před rokem hledala specifickou vodovodní baterii nebo právě pohovku.


Další zálusk mám na TV stolek, protože bych ráda nějaký minimalistický a hlavně závěsný, abychom pod ním mohli snadno vyluxovat. A také bych hrozně ráda vyměnila kuchyňskou desku. Nemám v plánu měnit kuchyň, není špatná a je to strašná práce. Ale už jen výměna kuchyňské linky + dřezu s kuchyňskou baterií celou kuchyň snadno a lehce prokoukne celou kuchyň. Mám to perfektně vymyšlený, ale ještě se potřebuji rozhoupat a pustit se do práce. Také najít někoho, kdo nám s tím pomůže.

Co se dekorací týče, miluju přírodní a jednoduché. A když myslím přírodní, tak tím myslím klacky a kořeny, které jsem si přinesla z přírody. Kameny, ideálně nějaké minerální nebo netradiční. No a samozřejmě živé (a hlavně nenáročné) květiny. Také miluju broušené sklo, to mám většinou od babiček. :) A abych to tu trochu oživila a dodala domovu moderní styl, na komodách a stolech mám různé druhy tablebook, ideálně, aby byly opravdu veliké a s tématikou, kterou mám ráda. Mám fashion Vogue a Hermés a jeden Bestiář od Musy.



bottom of page