top of page

Eko-pomůcky (nejen) do domácnosti

Tak jsem se rozhodla zavést ekologický přístup i na domácí pomůcky. Takové ty věci, které používáme každý den, ani nad nimi nepřemýšlíme a prostě s nimi uklízíme. Jenže… Kolik takových houbiček na nádobí ročně vyhodíme? A co těch na tělo? Kolik použijeme brček? Přitom není tak těžké najít přírodní alternativu…A tak tady mám pro vás moje nejnovější ekopomůcky, ze kterých mám taaaakovou radost!

Péče o tělo

První věc, kterou bych ráda začala je houba na tělo. Je to 100% přírodní mořská houba. Měla by vydržet 3 měsíce a stačí ji vždy namočit a používat na mytí těla. Jsem na to dost zvědavá. U nás doma se vždy používaly takové ty klasické plastové a tak jsem zvědavá, jestli se tahle setká s úspěchem. 🙂

Doma jsem používala dlouho na odličování konjakovou houbičku, několik druhů podle typu pleti. Jsou příjemný a skvělý, ale vzhledem k tomu, že jsem se přestala odličovat přípravky, ale používám jen vodu, tak si obličej odličuji do malého ručníčku, který minimálně jednou za týden peru v 60-90 stupních.

Sopečná pemza na paty je skvělý pomocník po vyhoupání. Nikdy jsem ji dřív nepoužívala, ale musím uznat, že je to skvělá pomůcka!

Nahoře sopečná pemza // uprostřed konjaková houbička // dole mořská houba na tělo


A pak tady máme kuchyňské pomůcky!

Skvělé je, že po opotřebování stačí vyměnit jen hlavy těchto pomůcek a nemusíte je tedy celé vyhazovat.

Kartáč na nádobí je jemný a nemusíte se tedy bát, že vám poškrábe nádobí. Je ze štětinek vyčesaných z poníků a bukového dřeva.

Kokosový kartáč na zeleninu a nádobí. Tento je velmi tvrdý a tak poslouží spíš jako drátěnka. Na zeleninu a ovoce je perfektní.

Kovová brčka. V balíčku najdete úzká kovová brčka spolu s kartáčkem na čištění. Dvě jsou zahhnutá a dvě rovná. Na velmi hustá smoothie bych je moc nedoporučovala i když se to s nimi dá zvládnout, ale to bych doporučovala spíš ty tlustější.Bambusová brčka, která mám doma mi přivezla kamarádka z Bali a musím říct, že i ty jsou super. Jsou tlustší, takže je používám právě na smoothie.

Dřevěná lžíce // uprostřed kartáč na nádobí // dole kokosový kartáč na zeleninu a nádobí


Byteček

Dřevěná lžíce je záchrana pro moje boty. Nikde jsem totiž žádnou neviděla a prostě ty hnusný plastový obludy mi přes práh bytu nesmí! Takže jsme do teď doma neměli žádnou. Třikrát hurá, máme lžíci! A dřevěnou!

Prachovka z pštrosího peří. Dostane se všude aniž byste museli sundavat předměty z poliček. Je jemná a krásná! Tak krásná, že ji nemusíte uklízet a může vám sloužit i jako dekorace.

Česká síťovka začala kromě legendární tašky prodávat i pytlíky na potraviny, tak je teď využívám. Jedinou nevýhodu jsem našla v tom, že nejsou z průhledného materiálu a tak musí prodavačky vždy pytlík otevřít.

Boty Adidas // Česká síťovka // lžíce na boty z Nuspring


A pokud vás zajímají ekologickou drogerii a jiné tipy, tak si víc přečtěte v článku Ekodomácnost.

bottom of page