top of page

Homeoffice

Jak probíhá můj běžný pracovní den a co nesmí chybět na mém stole? Ptala jsem se vás ve stories, jak jste se s homeoffice poprali vy a jestli vám spíš vyhovoval, nebo jste spíš tým "kancelář".


Já jsem doma na homeoffice vlastně už posledních pár let.

Vyhovuje mi to, dělám si svým tempem i když trochu nekoordinovaně, ale kdy se chce mě. Ne kdy mi to někdo nařídí. Kolikrát se stane, že první polovinu dne nic extra důležitého nedělám a to správné flow dostanu až po 17h odpoledne. V tu chvíli začíná být kreativní, napadají mě témata na články a příprava fotek, horší je to se světlem, ale koncept se mi vymýšlí k večeru mnohem lépe. Pak pracuji klidně až do 1 ráno. Nevadí mi to, jsme noční sova a ráno si ráda přispím. Nevadí mi vstávat v půl 11 a nebo klidně o hodinu déle.


Ráno (ehm dopoledne) a celé odpoledne jsem doma v tichosti.

Žádná hudba, žádná televize, žádné zvuky ani hlasy. Mám ráda ticho a klid. I proto si nedokážu představit, že bych měla chodit pracovat do kanceláře - nebo dokonce do openoffice. Neudělala bych podle mě asi vůbec nic. Moje pozornost totiž tiká z jedné strany na druhou a já nemůžu mít v okolí nic, co by mě a moje myšlenky rozptylovalo.


Ne nadarmo se říká - úklid v bytě - úklid v hlavě.

Doma máme naklizeno poslední měsíce víc, než je zvykem, protože když jsem teď doma víc, než venku na schůzkách tak to tu chci mít hezký. Mám ráda minimalistický a hlavně prázdný byt, skříně i stůl. Dokonce jsem sklidila vše i z kuchyňské desky a není tam nic, než mikrovlnka. A víte co? Je to skvělý!

Pracuji ve výklenku u okna a mám tak dostatek světla i pohled do ulice a spoustu kytiček. Když se potřebuji zamyslet čučím do nikam.. :D


Ráno čaj, přes den voda 30 cm po ruce - jinak se nedokopu dodržovat pitný režim.

Přes den si dám větší brunch, večer uvařím večeři a mezitím jen něco zobnu. Moc toho přes den nesním, ale není se čemu divit, když nemám žádný extra výdej a jen sedím na zadku. Běhat mě nebaví a cvičit doma také ne. Už se těším, až se teď 25 otevřou sauny a já budu pokračovat tam, kde jsem v březnu skončila. Taky jsem se těšila na pravidelnou jógu, ale doma se k tomu prostě nedokopu.


Po ruce u pracovního stolu musím mít věcí víc. Třeba tužku a papír, ale i denní péči o pleť.

Krém pod oči, abych si během dne mohla namazat kruhy pod očima a termální nebo hydratační vodu pro osvěžení obličeje. Momentálně mám vedle sebe pleťovou mlhu s hydratačním účinkem. Vždycky jsem si přála vyzkoušet něco od La Mer. Už když jsem před léty dělala v parfumérii a přišel tam jeden milý pán koupit své ženě krém právě od této značky. Hrozně mi ho vychvaloval a doporučoval, že nic lepšího než La Mer není. Jen si tenkrát asi neuvědomoval, že ten krém, byl v hodnotě 3 mých měsíčních výplat. :D Byl jeden ze 3 zákazníků, kteří mi za ty 4 roky utkvěli v paměti a občas si na něj vzpomenu. Stejně jako na La Mer a tohle je tedy můj první produkt, který jsem si pořídila.

Musím uznat, že je na rtech po postříkání obličeje trochu hořká, což mě trochu zaskočilo, ale na druhou stranu vždyť taky není určená ke konzumaci :) a pleť dokáže opravdu rychle zhydratovat a osvěžit, také po ní nemám pocit ulepené nebo mastné pleti a má příjemnou vůni, takže účel plní na jedničku.

La Mer - hydratační mlha
La Mer - hydratační mlha

bottom of page