top of page

Pařížské vábení

Proč jsme jeli do Paříže a co byl náš hlavní cíl cesty? Já měla cíle 3 - Versailles, Maison Margiela a Dior muzeum a stihla jsem to všechno. I když jedna byla na mále. Vnímala jsem Paříž tentoktát lépe než minule - zanechala na mě mnohem lepší dojem, přitom jsme byli ve stejný čas a měli také moc hezké počasí.


Vyrazili jsme s Michalovo mamkou a přítelem do Paříže. Cílem cesty bylo především okouzlující Versailles. No, vlastně spíš konkrétně - porcelánové vázy. Moje tchýně byla totiž fascinována nějakým dobovým seriálem, který byl prý právě z Versailles. Hodně o něm mluvila a tak se nám to zdálo jako skvělý nápad, dát jim k minulým Vánocům právě letenky do Paříže a vyvést je do Versailles. Abych to ještě trochu vysvětlila, jednalo se o seriál nejspíš z doby velkých a drahých plesů Ludvíka VI. a Marie Antoinetty. Tančilo se tam, pilo se tam, všichni byli nóbl, jenže když měli na sobě ty velké těžké šaty, nemohli si je během plesu sundat, aby si odskočili na toaletu. Tak k tomu prý používali právě ty luxusní porcelánové vázy a normálně si během párty přede všemi do nich ulevili... :D Přijde vám to jako bizár? Ano! I nám. 😂 A proto to byl náš hlavní cíl cesty do Paříže - porcelánové srací vázy ve Versailles. Bohužel, žádné vázy jsme neviděli. 🥲 Ale i tak to bylo celé nádherné!

Zahrady jsou obrovský a určitě doporučujeme půjčit si na jejich objížďku golfový vozík. Za nás kromě fontán určitě stojí za návštěvu i malé zámečky v zahradě, které patřili k zámku jako úkryt panovníkům, kde si mohli dělat "co chtěli".

Bydleli jsme tentokrát kousek od Notre Dame, pěšky jsme si došli skoro všude a musím říct, že to byla skvělá lokalita - Latinská čtvrť. Hodně restaurací, čisté ulice a hezké domy všude kolem. Určitě bych se sem vrátila, jestli ještě někdy do Paříže pojedu. Upřímně, není to moje nejoblíbenější město. A kdo mě sleduje na Instagramu, tak už ví, že jí ráda přirovnávám ke staré dámě. Ale samozřejmě je to hezké město, jen pro mě osobně asi moc usedlé a staré.


Jak jsem již zmínila, cílem mé cesty byla i nádherná DIOR galerie a vedle asi 3 patrový Dior obchodní dům, kde mají totálně všechno - dokonce kavárnu, restauraci i home decor. Měla jsem do galerie lístek na 11h, ale bohužel jsem měla ráno takovou kocovinu, že jsem tam dorazila o hodinu a půl později. Ještě k tomu byla celá Paříž ucpaná kvůli anglickému králi, který zrovna v ten den jezdil po Paříži a všude byli kolony a uzavírky. Naštěstí to bylo všem jedno a frontu na 30 min jsem musela vystát i kdybych přišla na čas. Ale stálo to za to - je to nádhera převeliká a já se tam dojetím (a kocovinou) skoro rozbrečela. :D

Co jsem si z Paříže odvezla a miluju to nejvíc (respektuju, že vy možná ne 😅😂) jsou Tabi shoes od Maison Margiela po kterých koukám už rok, ale neměla jsem odvahu koupit si je online, protože s těmi mými velikostmi a rozděleným palcem u tohoto typu bot to není tak úplně jednoduché. Také jsem je chtěla vidět na živo, zkusit si různé výšky podpatků i tvary (nejsou Tabi všechny stejné). Nakonec jsem vybrala 6-7 cm podpatek a nejnovější kolekci, které jsou měkoučké jak bačkůrky. Mám je nakonec ve velikosti 35 (stejně jako ty moje bez odděleného palce), takže bych řekla, že jsou asi všechny jejich boty na podpatku pocitově o cca půl až 1 číslo menší.

Měli jsme odbavený kufr, tak jsem si tentokrát zabalila víc věcí než obvykle. Hodně bot a taky víc kosmetiky a taky mojí novou hračku na vlasy Dyson Airwrap multistyler. Jako je opravdu super v tom, že si vlasy krásně upravíte po umytí během 5 min. Fakt, déle mi to netrvá a výsledek je BOŽÍ! Horší ovšem je, že mi to vůbec nevydrží dlouho a po pár hodinách (spíš desítkách minut) je po vlnách. A dle reakcí mých followers nejsem bohužel jediná. Zkusím si tedy objednat nějaké produkty, které mi radili lidi na IG a budu doufat, že mi vydrží vlasy déle než půl hodiny. Největší rekord mám asi v den odletu do Paříže, kdy jsem si vlasy dělala ráno a vydrželi tak nějak do příletu. Ale prý si člověk musí najít vlastní fígl a trochu se s ním naučit a pak už to jde samo, tak uvidíme. Dám vám příště update, až si objednám nějaké vhodné produkty. Fén Dyson mám už několik let a jsem z něj nadšená, tak věřím, že i z tohoto budu, až si najdu svou správnou kombinaci. No a protože si hodlám vlasy teď natáčet častěji, zařadila jsem místo šamponů na objem šampon pro suché vlasy od mé oblíbené značky Maria Nila. Bohužel mi skončil i kadeřník v mém oblíbeném kadeřnictví a tak si s největší pravděpodobností budu muset najít nějaké nové... Už bych to potřebovala docela zkrátit.. :D



Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page