top of page

Jak na nový rok, tak po celý rok...?

No, na jednu stranu doufám, že ano a na tu druhou, že ne. :D Myslela jsem si a tak trochu doufala, že bude leden o trochu klidnější než byly minulé měsíce, ale zatím se to jeví, že je to úplně stejné. Jsem sice moc ráda, že mám hodně práce a pořád co dělat, ale mohlo by to být o trochu méně hektické. Nový rok je nový start, tedy přichází na řadu i hodně předsevzetí. Za tím starým rokem se udělá pomyslná tlustá čára a začíná se úplně na novo. Takže plánování následujících měsíců a naopak bilancování těch uplynulých je samozřejmě nevyhnutelnou součástí ledna. A já se letos chci zaměřit hlavně na své zdraví!

Marblog / Martina v divadle
Martina - Marblog

Abych vyvážila moje každodenní sezení u PC snažím se o to víc hýbat. Od ledna jsme s Michalem začali chodit do tanečních, také zaskočím s kamarádkou aspoň 1 v týdnu na badminton, navštěvuji pravidelně saunu (kde si aspoň zvládnu v klidu přečíst knížku a odpojit se od online světa, také se tam otužuji díky ochlazování v bazénku). Kromě toho si tam zvládnu udělat peeling a před odchodem i masku na obličej, která po páře funguje ještě víc, protože má pleť otevřené póry a celkově je pleť připravená na péči. Také chodím už několik měsíců do fitka. Koho fitko nebaví může si pořídit fitness vybavení i domů. Ještě bych si ráda našla trenéra, ale to už nevím kam bych v nabouchaném kalendáři trčila. :D


Občas je to všechno časově náročný, ale cítím, že je pro mě přesně tohle tempo to pravé a i když z toho občas šílím, že nic nestíhám, cítím že žiju a baví mě to.


Chci se letos cítit zdravější a v lepší kondici než dřív. To je moje osobní jediný předsevzetí na tento rok. Abych nezanedbávala své tělo a věnovala mu přesně to co si zaslouží a potřebuje. Hodně pila čistou vodu (s tím mám trochu problém a zapomínám pít).. Jediné kde si pitný režim hlídám je právě zmíněná sauna. Pravidelně bych se ráda hýbala, nestresovala se tolik a nepracovala až dlouho do noci (od PC odcházela aspoň 3h před spaním - to se mi zrovna dneska nepovedlo a taky jsem z toho hrozně dlouho usínala a spala špatně celou noc) a také jsem začala pravidelně doplňovat vitamíny. Vypadávají mi po 2 covidech dost vlasy a i když se to teď trochu zlepšilo, stále ten rozdíl bohužel vidím.. :( Abych je nezapomínala brát, mám je postavené pod monitorem. Sice to není úplně estetické, ale aspoň na to opravdu nezapomínám.

Upřímně, jediné co mi docela jde celý život je spánek. Spím celkem dost a kvalitně, díky tomu, že si pracovní den mohu rozložit dle sebe spím opravdu 8h a musím říct, že tohle je věc na kterou si dávám velký pozor, protože kdy jindy tělo regeneruje lépe než když spí? :) Když mám totiž den, kdy se vyspím málo a špatně (jako třeba dnes) cítím se úplně oslabená a nervózní.


bottom of page