top of page

Jak si ne/zkazit valentýnské rande

Znáte to, máte před schůzkou, jste nervózní a nevíte jak zapůsobit a udělat dobrý (třeba první) dojem. Mám pro vás pár tipů a rad, čemu se vyvarovat, abyste sobě i partnerovi to rande nezkazily.



Všude se to jen hemží tipy na Valentýna, co koupit drahé polovičce a podobně. Proto jsem se rozhodla jít na to z druhé strany a spíš se zaměřit na to, co naopak na rande nedělat a nekupovat.


Použijte deodorant!

Tím bych asi začala, protože není nic horšího, než zapáchající partner u romantické večeře. Já si teď oblíbila Schmitd, které jsou přírodní, netestované a bez hliníku. Miluju Carcoal + Magnesium protože jeho vůně není příliš výrazná, takže se netluče s parfémem. Jen pozor, může trochu špinit oblečení, tak je lepší vetřít ho prsty.


Pozor na vůně

Víte, tohle je jedna z celkem důležitých poznámek. Nesmrdět je jedna věc. Ale vybrat extrémně výraznou vůni nebo se převonět je věc druhá a může vám a vašemu partnerovi pěkně zamotat hlavu - a to doslova.

Jen si to představte, sedíte na večeři a místo vůně jídla cítíte pouze parfém. Jistě, pořád lepší, než cítit zápach z nenavonění, ale i to není ta správná cesta.

Volte tedy takovou vůni, která je příjemná, decentní a pouze v malém množství. Klidně se nebojte místo parfému či parfémové vody zvolit toaletní vodu - označením EDT, protože bývají odlehčené a máte tak jistotu, že i když budete krásně vonět, nebude vás a vašeho partnera rušit. Mojí ikonickou a zamilovanou vůní je Amor Amor od Cacharel, který používám už přes 15 let. A jel se mnou teď i na víkendový, romantický výlet na hory. :)


Výhled z pokoje a Amor Amor
Výhled z pokoje a Amor Amor

Totéž platí o líčení

Nechcete přeci svého partnera vyděsit a přijít zmalovaná jak na maškarní bál. Valentýnské líčení by mělo být romantické, ale především decentní. Takové, které zvýrazní vaše přednosti, ale zachová vaši přirozenou krásu.

Obzvlášť se toho držte pokud jdete na první rande - nechcete přeci udělat dojem laciné slečny na jedno použití.

Dejte si pozor při výběru a líčení rtěnky, ať se vám nestane trapas v podobě rtěnky obtisknuté na zubech, nebo rozmazané po půlce obličeje. Také nechcete, abyste si hned při polibku na přivítanou svého partnera doslova označkovaly. Tudíž volte buď jemnější odstíny a nebo opravdu dlouhodržící matnou rtěnku.


Alkohol je dobrý sluha, ale špatný pán...

Pokud držíte suchý únor, tak se vás to asi netýká, ale vy ostatní... Asi to každý známe... Nervozita svádí k tomu, aby nám alkohol od nervů trochu ulevil. Což je na rozjezd a odbourání vzájemné trémy fajn, ale už není tolik fajn, když se z jedné či dvou skleniček vína stanou 2 lahve a člověk se pak po pár hodinách ani neudrží na vlastních nohou, cpe hlavu do záchodu, prolévá potoky slz, říká věci, které by nikdy nevyslovil, nebo je svolný k věcem, které by za čisté mysli nikdy neudělal.

Každý víme, kde máme svou hladinku je fajn, abychom se jí drželi, taková opilá žena je totiž celkem nehezká podívaná. Tak na to myslete, když si budete objednávat další skleničku, protože to může na váš protějšek udělat opravdu špatný a dost možná i poslední dojem.


No a moje další rada je, vyvarovat se nevhodných témat k rozhovoru, který by vám mohly poklidný večer narušit a je vodnější nechat je spíš k jiným příležitostem, než je romantická valentýnská večeře:

O politice

O negativních či smutných věcech

O ex partnerech

O vážných problémech

O dětech

O tchýních

bottom of page