top of page

Jak si udržet zdravé tělo i mysl?

Čeká nás na jednu stranu krásné a na druhou opět celkem těžké období. Máme tady na jedné straně krásné a veselé, barevné vánoce, které chceme všichni strávit s rodinou. A na straně druhé sychravo, hnusně a šedivo. Doplněno již téměř tradičně o další vlny Covidu.. Co máte v plánu, abyste se z toho nezvencli a co máme v plánu my? Jak se starám o své zdraví?

Kromě toho, že již tradičně máme v předvánočním období nejvíc práce, jsem také celkem nabuzená na různé seberozvojové aktivity. Máme networkingové a mentoringové akce (převážně online), čtu si knížky, chodím do sauny (ideálně v nejméně vytížené časy) a rekonstruuji web či naše služby. Vymýšlím nové strategie a rozvoj firmy. Snažím se zaměstnat si hlavu tak, abych nemyslela na blbosti. To se mi celkem daří a když už máme volno, ráda vyrazím do přírody. Mám vlastně docela ráda to sychravé počasí a výlety. Jako malá jsem jezdila právě na podzimní prázdniny s rodiči na hory a vlastně to mám moc ráda!


Také je to jediný čas v roce, kdy mě baví hraní her na počítači a koukání na seriály. Takže se vlastně už několik týdnů těším na nové vydání World of Warcraft. :D A čas strávený víc doma než venku.


Protože se občasnému kontaktu s lidmi stejně nevyhnu a vitamínů do sebe člověk dostane aktuálně minimum, snažím se doplňovat vitamíny aspoň kvalitními doplňky. Tohle je něco, co běžně nesdílím, protože je to celkem tenký let, doporučovat nějaké doplňky stravy, ale je pravda, že už několik let, hlavně přes zimní měsíce, beru pravidelně vitamín D a vitamín C. Lipo-C-Askor je přírodní doplněk stravy a s postupným uvolňováním vitamínu C. Je šetrný k ledvinám i zažívání. A já si ho fakt nemůžu vynachválit. Má taky měřící pásky, které vám ukážou, jak na tom s vitamínem C v těle jste a zda ho máte dostatek. :) Proto jsem moc ráda, že Notino rozšířilo svou nabídku právě o tyhle vitamíny, které se sháněly celkem těžko a všude byli vyprodaný. Já na ně narazila díky Janině (Cukrfree), která ve svých podcastech často zmiňuje právě velmi ověřené a kvalitní produkty. Díky široké nabídce na Notino jsem po letech opět zařadila i "zelenou" tedy Spirulinu a Chlorellu s Zelený ječmenem od GreenFood. Nebo multivitamin od Swiss enegry. Sem tam si koupím také Magnézii, nebo piju šťávu z kysaného zelí - to miluju!

Pro očistu vzduchu používám doma ultrazvukový difuzér s přírodními éterickými oleji. Nejlepší je eukalyptus, který má silné protizánětlivé účinky, skvěle uvolňuje dýchací cesty a zároveň by měl čistit vzduch od plísní, virů i bakterií. Ale občas tam dám i nějaký jiný, třeba mandarinku či citrónovou trávu pro zlepšení nálady. :)


No a v neposlední řadě hlavně poctivé mytí rukou a hlavně dezinfekce v každé kabelce, abych si mohla čistit ruce vždy, když to je potřeba. Nesnáším ty agresivní smradlavé dezinfekce, takže jsem si oblíbila dezinfekční gel od Grow Alchemis s hydratačním účinkem, který voní po zázvoru.


*Článek je ve spolupráci s Notino.

bottom of page