top of page

Knihy, které ovlivnily můj život

Zamyslela jsem se nad tím, které knihy OPRAVDU ovlivnily můj život a které by měl přečíst každý! A co možná nejdříve - dokud jsou naše návyky a mysl dostatečně ohebné. Žít v souladu a harmonii, šťastně a s dostatečným množstvím peněz by chtěl přeci každý, nebo ne?! A proto jsem sepsala takový malý koktejl, který by vám s tím mohl pomoct. Tedy pokud nejste jen čtenář konzument, ale také učeň, který si z toho opravdu něco odnese a návyky si osvojí.


Knihy jsem psala chronologicky tak, jak se mi dostaly do rukou a kupodivu to bylo i v ideálním pořadí. :)

Kniha - Nejbohatší muž v Babylóně
Kniha - Nejbohatší muž v Babylóně

První kniha, která mi opravdu změnila život a důležitý pohled na peníze je "Nejbohatší muž v Babyloně".


Velmi malá, milá a čtivá knížka zaměřená na to, jak chytře nakládat s penězi. Jsou to krátké příběhy babylóňanů a jejich životních lekcí, které jim postupně pomohly dostat se z nejchudších rolníků poctivě a snadnými návyky na lepší živobytí. Jsou to opravdu snadné návody, které platí do dnes a které by měl znát každý. Je fakt, že je strašně jednoduše psaná a měl by si jí přečíst úplně každý. Podle mě by to měla být regulérně povinná četba dětí na základní škole. Věřím, že finanční gramotnost čechů by byla hned mnohem lepší.

Dostala jsem jí od táty když mi bylo asi 13 a i když jsem se jí prvních několik let neřídila (já hloupá!), pořád jsem ty nejdůležitější informace měla v hlavě (a..a..a vo tom to je!). Teď jsem se k ní po více než 10 letech vrátila, abych si informace osvěžila a začala si jednoduché zvyky a návyky osvojovat. A světe div se, první investice úspěšně proběhla!


Druhá knížka "Jak si správně přát" je dost esoterická a ráda se k ní vracím vždy, když můj život není podle mých představ.


Přečtená je asi tak za 2hodiny a je v ní stručně obsaženo přesně to, co si občas potřebuji připomenout... Že náš život si řídíme sami, naší hlavou - tím, jak myslíme, jak na věci pohlížíme a v jaké jsme náladě. Já patřím mezi skupinu lidí, kteří věří, že si do života ne/chtěně přitahujeme situace, lidi a věci svým myšlením. A o tom tato kniha je.

Já už dlouho čtu knihy o zákonu přitažlivosti a i když je to pro nás (vychované konzumenty dnešní společnosti) dost nepochopitelné, už nespočetněkrát se mi zákon přitažlivosti osvědčil a může si každý říkat co chce. :) Podle mě je jedno, jestli člověk věří v Boha, Vesmír, Anděle, Buddhu, sebe nebo cokoliv/kohokoliv jiného... Pořád to funguje na stejném principu.

Knihy - Matrix (Božský zdroj) a Jak si správně přát
Knihy - Matrix (Božský zdroj) a Jak si správně přát

Třetí knížka "Metrix Božský zdroj" vysvětluje právě zákon přitažlivosti díky kvantové fyzice - je určená pro všechny realisty, pro lidi, kteří potřebují vědu, pokusy a čísla založená na ověřených faktech.


Nechápu kdo té knize vymyslel tenhle název - o Bohu tam totiž nic není a zbytečně tak může odlákat čtenáře. Tato kniha je trochu vysvětlením nepochopitelných věcí z druhé knihy, ale podložená fyzikálními pokusy, které byly provedené ve světových laboratořích těmi nejlepšími vědci dnešní doby. Některé části jsou trochu těžší pro čtení a musí se člověk u nich soustředit, ale právě proto je tak skvělá! Je plná ověřených fyzikálních pokusů, které vysvětlují právě zákon přitažlivosti, ale přesto ho nedokáží vysvětlit.

Kdyby se na školách tyto fyzikální zákony učili, tak by lidé třeba k životu přistupovali trochu zodpovědněji a nesváděli vše na druhé či špatnou shodu náhod nebo osud.


Další knížka je takovým malým návodem, jak se naučit žít (bezbolestně) "Bez odpadu".

Nic agresivního, despotického ani náročného, vlastně takový návod a pomocník, který vás snadno přivede na cestu ekologického života, aniž by vás to stálo peníze, nebo větší úsilí. Dnešní doba vyloženě volá po změně a pokud chceme, aby i naše děti měli vodu a spokojený život, měli bychom každý ve svém životě přistupovat (nejen) k odpadu zodpovědněji.


Samozřejmě jsem přečetla taky nespočet podnikatelských a rozvojových knih jako třeba: Na plné koule Ukaž co děláš

Kraď jako umělec

Nikdy nedělej kompromis

Punkové podnikání proti všem pravidlům

....A spoustu dalších, které už si ani nepamatuju... Ale žádné ve mě nenechaly tolik, jako ty 4 předtím. Protože co se podnikání týče, tam si to bohužel stejně musíte zažít, aby vás to něco naučilo.


Ale v plánu mám ještě třeba:

Nástroje titánů

Teorie peněz

Úspěšný investor

Začínáme na burze


Pokud vás baví podobné knihy, které vás nakopnou a trochu něčemu naučí, tak třeba moje oblíbené nakladatelství je Melvil, tam bych přečetla snad každou jejich knihu. :D A pokud nejste moc na klasické knihy, tak doporučuji dát šanci audioknihám, ty můžete poslouchat třeba v autě nebo mhd.

bottom of page