top of page

Lada Fashion

Další úspěšná česká módní značka a návrhářka Lada Vyvialová. Kromě zajímavých a inovativních střihů používají i zajímavé materiály.

Jak víte, ráda podporuji a nosím oblečení od českých tvůrců, návrhářů a designérů. Proto jsem moc ráda navázala spolupráci s módní značkou Lada Vyvialová nebo také LADA fashion. Značku založila Lada Vyvialová Tomečková v roce 2014 a její minimalistický styl je mi tolik blízký!

Zaměření značky na slowfashion mě zaujalo natolik, že se s vámi ráda podělím i o technickou stránku jejich materiálů. Líbí se mi, že zohledňují bezodpadovou výrobu, spolupracují s českými vědci a výrobci materiálů, vyrábějí věškeré věci v ateliéru nebo jeho blízkém okolí.

Pár technických a velmi zajímavých informací o použitých látkách

Jejich speciální hightech future materiály jsou unikátní českou technologií a mají také antibakteriální vlastnosti díky stříbru. Díky tomu látka potlačuje pach a zabraňuje tvorbě plísní a bakterií. Je tedy zároveň netoxická, nedráždivá a nevyvolává alergii. Nemusíte se však bát, stříbro se z látky neuvolňuje a nezatěžuje tedy ani okolí. (Jako je tomu třeba u použití jiných, běžných látek látek. Například v konfekci se totiž setkáte s umělými vlákny, které během praní pouští mikroplasty, které mají velmi špatný extrémně špatný dopad na přírodu).

Také má látka speciální „fresh efekt“, díky kterému je odváděna vlhkost a vy se tak nepotíte. Zároveň chrání pokožku před UV zářením.

Vlastnosti tohoto unikátního materiálu jsou trvalé a tedy je praním ani nošením nepoškodíte.

A co nejvíc zaujalo mě?

Kromě struktury látky, která je velmi příjemná a vzdušná, tak je hlavně strašně lehká! Což jsem ocenila, když jsem si šaty brala do USA a musela jsem hodně přemýšlet nad tím, co si do toho kufru dám (letěla jsem totiž s jen kamarádkou a musela jsem ten kufr aspoň uzvednout). A další obrovskou výhodou pro mě bylo, že je materiál nemačkavý! Nebo respektive… Když jsem šaty vyndala, tak samozřejmě trochu zmačkaný byly, ale stačilo je na pár hodin vyvěsit a bylo to!

Mám zatím od LADA Vyvialová dvoje šaty. Druhé (Seventeen Combo) vám ukážu, až bude v Praze teplo, nemohla jsem si vzít do USA oboje, tak jsem zvolila jen dlouhé.

Šaty Limusi

Jsou tak krásné, že jsem si je zamilovala na první pohled. Miluju dlouhé šaty a miluju, když je můžu nosit na 1000 způsobů! Už se těším na léto, až je budu moct pořádně vynosit…

Hodí se na běžné nošení, do práce, na schůzku, ale klidně i na večerní ples. Nosit se dají taky na několik způsobů (to já na oblečení oceňuji, člověk si s tím pak hezky vyhraje). Mají uprostřed všitý provázek a díky němu vypadají jinak, když ho necháte volně, nebo ho zavážete dozadu, nebo dopředu. Také přes ně můžete dát pásek, nebo je nechat volně splývat.

Možností je nespočet a vzhledem k jejich minimalistickému střihu budou slušet opravdu každé ženě!

Šaty LADA Fashion


Uznávám, že kvalita fotky nic moc, ale to jen pro představu v kombinaci s jinými doplňky a páskem. 🙂


bottom of page