top of page

Leden pod zámkem budem

Díky tomu, že je venku zima, tak se od nějakého lockdownu snažím úplně odprostit. Ano, chybí mi sauna i jídlo v restauraci, ale v zimních měsících jsem stejně spíš jeskynní typ, zalezlý doma a ven mě vyženete jen v nejnutnějších případech!


Po Vánocích a Silvestru mi vždy přijde čas nového roku jako ideální start pro nové začátky. Máme za sebou pomyslnou čáru, která jako kdyby zametla všechny staré obavy, pocity i zkušenosti. Ať byl předchozí rok jakýkoliv, ten aktuální musí být lepší! No jo, jenže letos jsme všichni pod zámkem.. Na někoho to doléhá míň, na někoho víc a spolu s chladným počasím nám nezbývá nic jiného než si tak či tak "užívat" domácí pohodičky.


Ujíždím si aspoň na různých domácích aromavůních, takže kompenzují ten bordel, který se mi narozdíl od svátků nějak nedaří dát pod kontrolu. Ráno uklidíte a večer můžete zase.. Hrůza děs.

Na stole mám mojí milovanou svíčku Lalique, která voní po fíkách, což miluju a zároveň je podle mě přesně ideální na aktuální měsíce.

Když si jdeme lehnout, tak zapínám ultrazvukový difuzér spolu s pár kapkami vonných olejíčků, buď na podporu relaxu a klidného spánku (protože se nám poslední dobou nějak hůř spí), nebo eukalypt na pročištění dýchacích cest - preventivně - a také by měl vzduch zbavovat plísní a nezdravých částic. Jen pozor na množství, většinou stačí jedna - dvě kapky, pokud nemáte zrovna palác, aby vás nebolela hlava. :) Já mám své olejíčky už dlouho a vždy nějaké dostanu k vánocům od tety, která se jim věnuje, ale sehnat je můžete i na Notino (moje milá, dlouhodobá spolupráce).

Upřímně ke čtení se né a né dokopat. Číst mě doma nebaví, cvičit mě taky nebaví a spíš ocením každou možnost jiného rozptýlení. Takže jsem se teď dala na hazard. Jak tomu já říkám, moderní hazard - obchodování s Kryptoměnou Bitcoinem.. :D Nic závratného, ale dlouho mě to lákalo i akcie, tak jsem se konečně do toho pustila, po malých částkách samozřejmě, abych si to osahala..


No a protože nový rok s sebou nese nový začátek, tak jako každý rok mám nutkání předělat všechny naše weby a dát jim nové kabátky. Takže se snažím vymyslet nějaký hezký vzhled, který by se mi líbil, ale zatím nic moc úspěšně..


Naštěstí mám hodně práce, takže si aspoň zaměstnám mysl a s novými klienty je vždycky malá forma vzrušení, protože se teprve poznáváme a to mě baví! S těmi "starými" vymýšlíme strategie na následující rok a myslím, že mají všichni slušně nakročeno, tak snad nám to všem vydrží (ťuk, ťuk, ťuk..).

O víkendech se snažíme jezdit na výlety do přírody, protože prostě být zavřený doma naší imunitě a zdraví celkově moc nepomůže.

Vyrazili jsme naposledy do Harrachova na Mumlavské vodopády a bylo to boží! Samozřejmě lidí jak na Václaváku, ale když se vydáte cestičkou lesem (Liščí stezkou), tak tam jsme šli úplně sami. Na začátku cesty je skvělý bistro Mumlava, kde doporučuju vyzkoušet (pokud nejste řidiči) horký Mumlava tea (tedy horký mošt s panákem Tatratea), no to byla dobrota, že jsem si dala hned 2! Jaké pak troškaření, že? :D

No a k jídlu dělají skvělý chleba s trhaným kachním masem a hruškovou marmeládou (aspoň myslím) a to teda vyneslo celý zážitek do nebeských výšin!


bottom of page