top of page

Letní nezbytnosti

Aktualizováno: 29. 10. 2020

Konečně léto jak se patří! Já jsem ráda, že nás zatím minuly tropy v podobě 40 stupňů ve stínu, ale taky mi chybělo to slunečné a teplé počasí ideální k vodě. No a tak jsem si říkala, že vám představím pár věcí, bez kterých si léto nedokážu představit.


Kdo mě sledujete na Instagramu, asi jste si všimli, že jsme vyrazili nedávno na Orlík na piknik. Takže kvalitní piknikový koš je jedna z věcí, která mi už několikátým rokem dělá radost. Dostala jsem ho před léty od Na svačinu, mají jich spousty různých barev, tvarů i obsahu.

Nenechte se zmýlit, je sám o sobě docela těžký (cca 4kg) + jídlo a pití které do něj přidáte... Takže je vhodný spíš na převážení autem, kdy zaparkujete kousek od místa pikniku. Je opravdu poctivý proutěný, pro 4 osoby s porcelánovým nádobím, skleničkami a plastovo-kovovými příbory a dokonce i nepropustnou (takže můžete sedět i na vlhké zemi). Co si na něm nemůžu vynachválit je hlavně izolovaná část, která udrží studený (případně i teplý) obsah košíku. Dáváme do toho zmrzlou desku do přenosných chladniček, která pak udržuje chlad po celý den a my si tam mohly dopřát vychlazené nápoje a dokonce si dopřát luxus v podobě sushi u vody bez otravy :D...

Klobouk je další nezbytnost, bez které by moje pleť i vlasy trpěly o to víc. A takový úpal bych tedy taky nikomu nepřála, minulý rok mi to poprvé a naposledy docela stačilo... Slamáky mám doma hned 3 (bílý nenosím a asi ho pošlu dál), ale pak mám klasický kulatý a pak tenhle "pánský" na fotce. Ten je z Ameriky a mám ho asi nejradši, jen obličej a ramena neuchrání tak, jako ten klasický velký klobouk. Jediné moje doporučení je, abyste hledali takové slamáky, které mají co nejvíc vzdušné propletení, nebude se vám v nich tolik pařit hlava (což já bytostně nesnáším). Spoustu zajímavých letních kousků najdete třeba na Modio.

O opalovacích krémech budu psát v připravovaném článku, protože pro vás stále testuji přírodní opalovací a poopalovací krémy a ty si zaslouží celý článek.


Co se týče praktických věcí, tak v létě víc než jindy je důležité vybírat opravdu kvalitní šampon a péči o vlasy. Voda, sluníčko, sůl, krémy, gumičky, klobouky i neustálé mytí vlasů je pro ně velká zátěž, proto je důležité jim to adekvátně vracet. Já si v létě vybírám vždycky takové šampony, které jsou přírodní (nečekaně :), hydratační a regenerační (i když to během zbytku roku tolik nepotřebuji). Už několikátý rok používám na vlasy šampony od značky John Masters Organic, je to sice trochu dražší záležitost, ale stačí ho opravdu trochu a vlasy krásně umyje, provoní a ošetří.



Efekt "mořských vlasů" vytvářím pomocí slaného spreje pro plážový efekt Maria Nina. Chrání i proti UV záření, takže si ho beru s sebou k vodě. Protože i vlasy tuhle ochranu potřebují a klobouk na hlavě celou dobu většinou nemáme. Je veganský, přírodní a i balení je šetrné k životnímu prostředí.


No a v neposlední řadě se v létě skoro nelíčím, takže ocením všechna multilíčidla, která mi rychle oživý vzhled a zároveň nezaberou moc místa, takže je můžu vzít třeba k vodě. Jako je třeba tohle od Gressa Skin (seženete třeba v Líčírně). Používám ho především na rty, ale občas i tváře popřípadě lehké zbarvení očních víček.


bottom of page