top of page

Letět s Lufthansou?

Celý let utekl jak kdybychom letěli tak 3hodiny a ne 8…

My letěli s Lufthansou, kde jsme si za příplatek (cca 900kč na osobu) mohli vybrat sedačky (taky jsme toho využili a čekovali místa při prvním možném termínu, což se nakonec ukázalo jako zbytečný, protože spousta míst byla neobsazená a lidi spali třeba na 3 najednou). My jsme seděli na dvousedačce v předposlední řadě. Ty místa byly super, hlavně proto, že jsme vedle sebe měli opravdu dost místa, takže se vedle na zem vešel i batoh (takže jsme nemuseli kvůli každé blbosti vstávat). Dostali jsme deku a polštářky (a díky tomu půlku cesty prospali).

Co se jídla týče, při první hodině, jsme dostali kelímek s pitím (na výběr byla cola, sprite, voda, víno, celkově dost velký sortiment) a k tomu malý balíček mini preclíčků. Za další 2h jsme dostali hlavní jídlo, na výběr byly buď vegetariánské těstoviny a nebo kuře s tomatovou omáčkou, cuketou a něčím co bylo jako kaše, ale mělo to trochu jinou strukturu (chuťově dobrý, jen na mě dost kořeněný). K tomu byl salát s dresinkem, mini dortík, čokoládový bonbonek, houska s máslem a mini sýr. My si dali každý pěkně kelímek vína, aby se nám lépe spalo. Po jídle chodili s teplým nápojem káva/čaj.

Jelikož v tu dobu bylo na náš čas asi tak 23h, tak jsme si dali tříhodinového šlofíčka a vzbudili se až při dalším chodu, tím byla buď vegetariánská pizza (což nebyla pizza, ale chuťově celkem dobrý kus pečiva) se sýrem a houbami, nebo sendvič. Oboje bylo celkem dobrý, ale věřte, že už pak nemáte moc hlad když pořád jen jíte, nebo spíte. No, jak se říká, že v tak velkém letadle (dvoupatrovém) nebudete cítit téměř nic, zklamu vás… Při vzletu se klepalo snad ještě víc, než ty malá letadla. Ale je pravda, že celý zbytek letu byl naprosto bez turbulencí. Až když už jsme byli trochu níž, tak jsme se opět lehce klepali, ale dá se to přirovnat k autu co jede po naší D1… Co se mi líbí asi nejvíc, můžete tu sledovat na obrazovce před vámi (každý máte svojí a můžete si tu pouštět filmy) sledovat kde se s letadlem přímo nacházíte, kolik zbývá do přistání kilometrů a minut. Ke konci cesty nás pilot moc nepotěšil, přilétáme totiž do deštivého a 9 stupňového NYC….

Ovšem to nejhorší nás teprve čeká… Jelikož jsme ani jeden nebyli nikdy v Americe, museli jsme do té nejdelší fronty, aby nás pustili. No a bylo to opravdu nekonečný…. Museli jste vyplnit jejich ESTU (tu nám dali už v letadle).

Když už jsme konečně měli kufry, tak nás rychle vyhnali i z vestibulu na déšť a do hrozný zimy. Všude troubili taxíky a otravovali řidiči, jestli sháníme taxi. My si zavolali UBER, cca 45min cesta stála kolem 35dolarů.

Po příjezdu na hotel jsme byli rádi, že už si můžeme jít lehnout. Jednak to příšerný počasí a také zima a únava, nám nic jiného ani nedovolily.

bottom of page