top of page

Milý Ježíšku

To, že bych k Vánocům ráda světový mír, míň plastů a víc eticky dostupného avokáda s menší uhlíkovou stopou je asi jasné všem. Ale to se bohužel nedá koupit a tak přidávám mých 10 materialistických vánoční přání a třeba vás to trochu inspiruje. Jdeme na to!

Poprvé nedávám tipy, které jsou obecné, nebo věci které již doma mám a jsem s nimi spokojená, ale věci ze kterých bych já sama měla radost a přála bych si je rozbalit letos pod stromečkěm. Tak třeba vám také poslouží jako inspirace. 🙂

Dopis Ježíškovi

1. Přeji si kožené rukavice ve velikosti xs (možná dětské 😀 ). Bohužel jsem jednu svojí oblíbenou minulý rok ztratila a teď mě mrznou ručičky.

2. Papuče pořádné a teplé. Já si přeji ty od polské značky Roboty Reczne, po kterých koukám již druhým rokem. Minulý rok jsem chtěla světlé, ale z praktických důvodů raději hnědé, s holou špičkou ve velikosti 36. Ještě jsem se nerozhodla, jestli je budu nosit jen doma nebo i ven, ale NUTNĚ je potřebuji.

3. Nepohrdla bych také nějakým výletem na hory. Třeba návštěvou Tater v Grand hotelu Kempinski (mají tam nějaké akční balíčky pro 2 na 3 dny). A když už mě celý Instagram nalákal na tu jejich krásu, tak bych to někdy také ráda viděla a ty sousedy navštívila. Nebo alespoň navštívit zase na můj oblíbený Ještěd.

4. Robotický vysavač. Protože co si budem, já svůj čas úklidu věnuji celkem nerada, ale irituje mě mít doma bordel. A kdyby k tomu vytíral, tak se taky zlobit nebudu.

5. Odžmolkovač který jsem nikdy neměla, ale zjišťuji, že by se mi docela hodil. Protože mám žmolky už úplně všude.

6. Nerezové a dřevěné pomocníky do kuchyně. Protože mám doma samý plastový (- ještě z dob kdy jsem zařizovala byt, nakupovala v Ikea a naivně si myslela, že ten plast ničemu nevadí a jeho kousky se nedostávají do našeho těla). Ráda bych tedy vyhodila plastovou naběračku, štouchadlo na brambory, prkénko velké i malé.

7. Peníze – ach ano, je to tady… Já vím, je to taková věc, kterou každý chce dostat a nikdo nechce darovat. Ale co si budeme povídat, plánované cestování po USA není nejlevnější a my už teď vybíráme a kupujeme ubytování, takže se každá kačka opravdu hodí.

8. Vouchery a dárkové poukazy jsou taky skvělý, hlavně pokud nechcete darovat zmíněné peníze, ale taky nechcete s dárkem šlápnout vedle. Já mám nejradši když jsou z takových obchodů, mám opravdu ráda, nebo do obchodů, kde široký výběr. Proto je super třeba Notino, kde je velký výběr pro ženu i muže a to od dekorativní kosmetiky, přes péči, vůně, věci na vlasy, ale i třeba elektro. Dokonce tam mám i oblíbené přírodní značky a vždycky si tam něco vyberu. Mám tam své stálice, které používám dnes a denně, tak to vám napíšu zase příště.

Za vouchery si může každý vybrat co zrovna potřebuje. Třeba svou oblíbenou vůni. 🙂


9. Nabíječku na iPhone. Ooo, jak praktiký dárek, já vím.. Ale..u nás doma je doopravdy nedostatek kabelů a každou chvíli prostě nějaký umře. A to jsme zkoušeli snad už všechny možný i ty nezničitelný!

10. Poukaz na masáž nebo do nějakého luxusního SPA v Praze. Miluju masáže v Planet Zen, které najdete v hotelu Maxmilián a nemůžu si to vynachválit. Pořádný relax v luxusních prostorách v centru Prahy. Já chodím pravidelně na masáž Zenergy, ale věřím, že i ostatní procedůry budou stejně perfektní.

No a to je za mě tak asi všechno, co vím, že by moje srdéčko potěšilo. 🙂 Některé tipy jsou víc obecné, některé vyloženě vhodné pro mě osobně.

Upřímně se po dlouhé době těším na Vánoce, jinak totiž nejsem úplný fanda toho shonu, ale je pravda, že jsou Vánoce aspoň takové malé, barevné oživení těch dlouhých zimních měsíců.

bottom of page