top of page

Odlétáme

Skoro tomu nemůžu ani uvěřit. Když píšu tenhle článek, právě sedím na letišti! Neskutečný! Tak moc mi to chybělo.

Upřímně jsme žádnou dovolenou neplánovali. Respektive, ano, Chorvatsko v létě. Ale jestli jste se někdo díval na ubytování (hotely, airbnb i domy), tak mi jistě dáte za pravdu, že je mega předražený. Původně jsme měli v plánu jet třeba na měsíc do Chorvatska v létě. I s Kryšpínem a moc to nehrotit. Jenže když jsme viděli, že se pod 70 tisíc za aspoň trochu slušný barák nedostaneme a to ještě ve vzdálenosti cca 8-30 km od moře, tak jsme si to zase rozmysleli. Apartmán za 50 na 17 nocí a když jste chtěli trochu luxusu, kde by byl modernější (ale ne úplně mega luxusní) barák s bazénem (a to ani ten nebyl přímo u moře), nedostali jste se skoro pod 300 tisíc!! Ano, 300 tisíc..

Tak jsme letní dovolenou měli otevřenou a spíš to nechali plavat. Když jsem minulý týden s kamarádkou koupila letenky do Madridu na podzim, tak jsem se rovnou podívala i na dostupné destinace. No a protože díky Instagramu vím, že aktuálně se dá létat na Maledivy, Dubaj, Kanárské ostrovy nebo Kostariku a zbytek dostupných zemí mě buď neláká nebo tam teď ještě nebylo na koupačku, tak jsme měli celkem jasno. Nemohli jsme odletět na dlouho, takže Kanárské ostrovy byly ze hry (ty bych totiž ráda projela a na to je potřeba víc, než jen pár nocí). A opravdu jsem v nynější situaci nechtěla nikde přestupovat. Lety nejsou tak časté a sedět v polozavřených letištích s rouškou na puse xy hodin mě opravdu neláká. A i kdyby se něco stalo, tak návrat je mnohem složitější.


Prozíravý z vás tedy asi tuší, kam jsme tedy vyrazili. Ano, do Dubaje. Chtěli jsme tam už dávno, ale já si jí/jeho (??) schovávala, až přes Dubaj poletíme někam do Asie. Ale vzhledem k tomu, že jsme chtěli po tomhle roce někam, kde to žije, tak jsme rádi vybrali právě Dubaj. V posledních měsících tam bylo několik mých známých a tak jsem si zjistila informace, koupili jsme za 2 dny letenky a dneska už sedíme na letišti. No, nemůžu tomu pořád uvěřit.


Před odletem jsme museli absolvovat PCR testy, ty jsme si nechali na doporučení a celkem nízkou cenu dělat ve Žlutých lázních. Výsledek přišel i navzdory svátku a víkendu do cca 30h (mají na to až 48h a do letadla nesmí být starší 72h). Stál nás 1300 Kč/os.


Udělali jsme si u VZP pojištění Nadstandard, který by mělo pokrýt i všechny případné komplikace.


Letenky jsme kupovali přímo u letecké společnosti Flydubai a hotel máme přes Booking.


Upřímně jsem měla celkem cestovní horečku, protože to bylo hodně narychlo a na to já nejsem moc zvyklá. Ale snad jsme na nic nezapomněli.


A bez čeho se v letadle neobejdu? Jednoznačně bez teplých ponožek, mikiny, sluchátek a klapek na oči. Jinak je mi zima a nemůžu spát.

Tentokrát jsem si kvůli roušce/respirátoru (který musíme v letadle mít) neberu ani hydratační masku, takže jsem se jen poctivě promazala (i tělo i pleť), abych neměla vysušený obličej před odletem. Na ruce jsem zapomněla a měla jsem je hodně suché už po příletu.

S sebou jsem si vzala aspoň hydratační rtěnku od Perricone MD, termální vodu na osvěžení obličeje (ta se bude podle mě hodit hlavně po příletu) a hlavně dezinfekci!


Všechno mám z Notino (dlouhodobá spolupráce), dokonce i respirátory a roušky, což jsem vůbec netušila, že na stránkách prodávají. Tak jsem byla ráda, že to přišlo v balíčku s krémy a ostatními věcmi, které jsem potřebovala doobjednat a nemusela jsem kvůli tomu nikam mezi lidi, protože jsme se od testů před odletem dost stranili.

bottom of page