top of page

Sluneční paprsky a boj s nimi pomocí krémů s SPF

Sluneční počasí je v plném proudu. Konečně můžeme vytáhnout všechny sandálky, topy, kraťasy, sukně, plavky a v neposlední řadě SPF! I ti, kdo nepoužívají SPF na obličej každý den, by se měli naučit používat ho každý den od jara do podzimu. A to nejen na obličej, ale i na kůži. Já osobně celý život hledám vhodné SPF, které mi na obličeji bude sedět, nebudu se cítit jak v masce, pleť bude dýchat, bude mít minimálně 30, ale spíš 50SPF faktor a nebude mi z něj vyskakovat ani vyrážka, ani akné. V dnešním článku vám představím několik SPF, které mám ověřené, že mi vyhovují.

Make-up s SPF je můj nejoblíbenější jednoznačně tónující hydratační krém s SPF je od značky Perricone MD. Je skvělý, lehounký, hydratační, příjemný a hned se vpije. Má SPF30 a byla bych nejradši, kdybych ho mohla používat celý rok. Jen je bohužel pouze v jednom odstínu a s mou přirozeně světlou pletí ho mohu zařadit do denní rutiny až tak začátkem června.


BB krém se zlatem od české přírodní značky YAGE. Chrání proti UVA, UVB i modrému světlu. Zároveň je pečující a pleť hydratuje a vyživuje. Jediná jeho nevýhoda je slabší SPF 15, ale na 30 se již pracuje, tak jsem moc zvědavá. Hezky pleť sjednotí díky lehkému zbarvení.


Jiné tónující make-upy či BB krémy s SPF jsem nikdy nepoužívala. Obecně make-up skoro nepoužívám a často mi vadí pocit "masky", kterou na pleti většina z nich vytvoří a to bohužel ať mají SPF nebo ne...


Proto často hledám spíš běžný SPF pleťové krémy bez barvy.


Moje největší překvapení je pleťový krém od La Roche-Posay, který by mě asi nenapadlo si nikdy samotnou koupit. Dermatologické značky totiž obecně moc nepoužívám, až na pár vyjímek. Tento mi darovala kamarádka a tak jsem mu dala šanci i když jsem si říkala, že to dopadne stejně jako se všemi ostatními krémy, které jsem za svůj život už zkusila.. A hle! Tento mi naprosto perfektně sedí! Dávám si pod něj ráno i hydratační sérum, nechám ho vstřebat a následně použiju tento krém. Skvělý je, že má opravdu SPF 50, což je nejlepší možná ochrana a prevence proti vráskám a pigmentovým skvrnám.


Zkoušela jsem na obličej i různé mlhy s SPF, másla, krémy, ale vždycky to dopadlo stejně. Buď jsem měla pocit masky a že pleť nemůže dýchat, nebo mi vyrašilo instantní akné, protože se mi z krému ucpaly póry. Nebo ještě hůř, dostala jsem alergickou reakci.


Pleťové krémy s SPF byste měli opravdu používat každý den a ideálně si pod krém jako takový dát právě nějaké pečující nebo hydratační sérum, které vaší pleti dodá potřebné živiny a hydrataci. To totiž od SPF krému moc neočekávejte, ten většinou bojuje opravdu jen se sluníčkem. :)





bottom of page