top of page

Méně je více i v kosmetické taštičce

Protože často někam cestujeme, jsem už téměř většinou sbalená do malých rozměrů, které nacpu i do nejmenšího kufru, pokud to tedy musí být.. Ale pokud ne a my jedeme někam autem, tak si to ráda užiju a sbalím si víc věcí, než je mým zvykem. Víc outfitů, velká balení kosmetiky, hodně bot! Ale co mi ovšem zůstává vždycky minimalistické je obsah kosmetické taštičky.

Boty Maison Margiela // Košile ze sekáče // džíny Levi's
Boty Maison Margiela // Košile ze sekáče // džíny Levi's

Beru s sebou hlavně BB krém Geisha's secret SPF 15 proti pigmentaci od české přírodní značky YAGE, který je teď úplnou novinkou! Obsahuje ochranný štít s mikročástečky drahocenného zlata a ochranu proti UVA i UVB záření. Obsahuje také olej z baobabu, aktivní látku z lékořice, hydrogel ze dvou červených řas, hydrolát damašské růže, vitamíny A i E a mnoho dalších aktivních složek, které pleť hydratují vyživují a zároveň sjednocují. Je dostupný ve 2 odstínech a protože nemá silné krytí, tak se krásně rozetře do ztracena. :)


Pak mi v taštičce nesmí chybět řasenka na obočí, protože jestli mi něco pozvedne neupravený výraz, tak je to právě perfektně upravené obočí. Nikdy jsem nevěřila, jak moc dokáže učesané obočí udělat s kompletním finišem a od té doby je tenhle produkt mým každodenním pomocníkem.


Řasenka pro citlivé oči od Avene. Tuhle používám už dlouhé 4 roky! (Teda ne přímo tuhle :D , ale tento typ.) A nemám v nejmenším plánu jí měnit. Vyhovuje mi nejen štěteček, ale také její naprosto ohromující výdrž. Mám jí vždycky minimálně na půl roku a to si řasy maluji téměř denně. Také se snadno odlíčí, ale zároveň se nerozmazává během dne.


No a pokud chci trochu změnit look a rozzářit se do společnosti, tak mám nejoblíbenější paletku s 9 odstíny matných a třpytivých hnědo-zlato-stříbrných odstínů od značky GA-DE, které se skvěle doplňují a vrství! Nejsvětlejší třpytivý odstín si v případě potřeby dávám i do koutků očí, na nadočnicové oblouky / pod obočí nebo třeba doprostřed "srdíčka" horního rtu. Funguje totiž skvěle i jako rozjasňovač. Já mám GA-DE Velveteen 47 Nude In The City.

YAGE BB creme / YSL řasenka na obočí / GA-DE stíny
YAGE BB creme / YSL řasenka na obočí / GA-DE stíny

Popřípadě tam mám pro jistotu i hnědou tužku od Sisley, to když jsem hodně líná a potřebuji jen rychle zvýraznit oči, ale nechci se zdržovat.


A pokud jde o nějaké pomůcky, tak vlastně jediná věc, kterou denně používám a nevynadavám z kosmetické taštičky jsou kleštičky na oči. Dokonce i oční stíny se mi nanáší lépe prstem. Totéž případný korektor, nebo BB creme.


No v mém případě, co se dekorativní kosmetiky týče, tak jednoznačně méně je více a proto jsou tohle prakticky jediné produkty, které používám denně, několik měsíců v kuse a miluju je!


bottom of page