top of page

Upravené nohy

Letošní léto si užíváme spíš na území Česka a Slovenska, takže jsme kromě výletu na Slovensko zavítaly s kamarádkou i na Moravu a s druhou do Brna. Minulý víkend jsme naopak vyrazili do Berlína - a tam jsem se už nemohu dočkat, nebyla jsem tam od poslední návštěvy skoro celých asi 6 let.

Ale protože je to letos spíš cestovatelsky klidnější léto narozdíl od toho minulého, hodně pracujeme a chodíme aspoň po Praze, tak jsem si udělala radost a rozšířila svou sbírku bot. Pořídila jsem si pohodlné sandály, které se nejen hodí téměř ke každému outfitu, ale hlavně jsou opravdu pohodlné, takže v nich vydržím prakticky celý den. Mohu je nosit po Praze, na rande, na výlet, k šatům i kalhotám. No a pak jedny pantoflíčky, které už tak pohodlný nebyly a musela jsem je celkem hodně a bolestivě rozchodit. Protože znáte to, nový boty = nerozchozený a tím pádem odřený a otlačený nohy.


No a hezké boty si přeci zaslouží i hezké a upravené nohy. A to nejsou jen čisté a nalakované nehty, ale především ostrouhané paty a tak. Celková péče o nohy.


Tak jsem se poprvé v životě začala víc starat o své nohy. Kromě pravidelné a pečlivé úpravy nehtů jsem se letos soustředila hlavně na ztvrdlé paty, loupající se nohy a tak dál. Pořídila jsem si i elektrický pilník na paty, který se snadno nabijí, má 2 rychlosti a mám po něm opravdu hladké nožičky za pár minut. Používám ho především ve vaně, když mám nohy už trochu namočené, jde to mnohem lépe. Nástavce si můžete pak snadno vyměnit.


No a pak přichází na řadu péče o nohy. Vypozorovala jsem, že je hlavně důležité si nohy pravidelně každý den mazat hydratačním krémem. Takže každý večer těsně před spaním si nohy umyju a usuším. Namažu je potom tímto Neutrogena krémem a když venku není úplně 35 stupnů i v noci, tak si na ty namazané nohy dám i ponožky, funguje to pak jako takový zábal, protože si krém tak rychle během noci neošoupu z nohou a naopak je celou noc hezky hydratuje. Vybírala jsem si ten krém celkem pečlivě, aby byl opravdu hodně hydratační, protože mám letos se suchou pokožkou na nohách celkem problém a jsem sním doopravdy spokojená, dle výsledků sem vybrala dobře.


bottom of page